Haberler

Kuzey Irak Temasları Hakkında Bilgi Verdi

Mesut Barzani ile Görüşen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'Mesut Barzani'ye Barış Yanlısı Tutumundan Dolayı Teşekkür Ettik' Dedi.

Kuzey Irak temasları sırasında Parlamento' yöneticileri ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani ile görüşen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Mesut Barzani'ye barış yanlısı tutumundan dolayı teşekkür ettik" dedi.

Halepçe katliamının 20. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Kuzey Irak'ta temaslarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ve Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, Süleymaniye Üniversitesi'nde katıldıkları '4. Uluslararası Barış İçin Belediye Başkanları Konferansı' toplantısının ardından Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nde temaslarda bulundu. Ziyaret sırasında Erbil Valisi ve Belediye Başkanı ile bir araya gelen DTP'li 4 Belediye Başkanı, Parlamento Başkanı Adnan Müftü ile görüştü. Ziyaretin son gününde Selahattin kentinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani ile görüşen Osman Baydemir, Barzani'yi 'Barış yanlısı' olarak ilan etti. Selahattin kentinde Barzani'nin makamında basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Baydemir ve Barzani'nin sınır ötesi harekat, Kürtlerin geleceği ve terör örgütü PKK konularında fikir alış verişinde bulundukları öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren görüşme sırasında DTP'li 4 Belediye Başkanı, Mesut Barzani ile öğle yemeği yedi.

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Barzani'ye teşekkür eden ve "Bölgenin kat ettiği mesafe bizleri mutlu etti" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Barzani'ye, ''Barış yanlısı tutumundan dolayı'' ayrıca teşekkür etti. Barzani de heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baydemir, görüşmede Barzani'ye, Diyarbakır evi motifli çini tabak hediye etti.

(AYŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title