Haberler

Kütahya'da Avukatlar Günü Töreni

Güncelleme:

Kütahya'da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Kütahya Barosu Başkanı Edip İlkay Sunay, törende konuşma yaparak avukatların demokrasi ve bağımsız yargı için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kütahya'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Kütahya Barosu Başkanı Edip İlkay Sunay, Adalet Sarayı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Sunay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, avukatlar olarak demokrasi, güçler ayrılığı, bağımsız, tarafsız yargı için dün olduğu gibi bugün de yarın da yılmadan yorulmadan var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için de güçlü baronun gerektiğini belirten Sunay, "Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu ise barodur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür." diye konuştu.

Sunay'ın, avukatların sorunları ve çözüm önerilerini dile getirmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Avukatlar Günü Demokrasi Kütahya Yargı Tören Hukuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title