Haberler

Kuru ve Yaş Üzümün Şampiyonları Seçildi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen "En Kaliteli Kuru ve Yaş Üzüm Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen "En Kaliteli Kuru ve Yaş Üzüm Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bir alışveriş merkezinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ticaret Borsası işbirliği ile düzenlenen yarışmada en güzel yaş üzüm dalında Mehmet Cebe, en güzel kuru üzüm dalında ise Hasan Pamuk birinci oldu.

Törende konuşan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa'nın Sultaniye üzümünün yaş ve kuru olarak daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek çayın yanında kuru üzüm kullanılmasının, üzümün hem tanıtımı hem de tüketimi açısından avantaj olabileceğini söyledi.

Turan üzümün Manisa denilince akla gelen ilk ürünlerden olduğunu belirterek, "Fakat yeteri kadar tanıtımını yapamıyoruz. Çiftçi, işletmeci ve borsa yetkilileri ile el ele vererek sağlık yönünden faydalarını anlatarak tanıtım yapmalıyız. İnşallah böylelikle de üzüm tüketimine vatandaşlarımızı teşvik etmiş oluruz." dedi.

Birincilere ödül olarak bin liralık hediye çeki verildi.

Ödül törenine, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Musa Çallı ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Pamuk Turgutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title