Haberler

Kur'an Öğrenmede Engel Tanımıyorlar

Antalya İl Müftülüğü, "Kur'an-ı Kerimi öğrenmeyen kimse kalmasın" anlayışı ile talepler doğrultusunda Antalya'da bedensel, görme ve işitme engelli vatandaşlara yönelik kurslar açarak bir ilki gerçekleştirdi.

Antalya İl Müftülüğü, "Kur'an-ı Kerimi öğrenmeyen kimse kalmasın" anlayışı ile talepler doğrultusunda Antalya'da bedensel, görme ve işitme engelli vatandaşlara yönelik kurslar açarak bir ilki gerçekleştirdi.

Müftülük ve cemaat işbirliği ve koordinasyonu ile yürüme engelliler için İsmet Yüce Camii'ne yapılan asansör Antalya'da bir ilk özelliğini taşırken, yürüme engelli vatandaşlar bu hizmet sayesinde cami içerisinde ibadetlerini rahatça yapabiliyor ve camide düzenlenen programlara katılabiliyorlar.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada, engelli asansörü sayesinde engelli vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Temel amacımız onların namazların yanında, camide düzenlenen programlara gelip katılmaları ve cami cemaati ile kaynaşmalarıdır. Cami bünyesine yapılan bu asansör hayırsever vatandaşlarımızın ve müftülüğümüzün işbirliği ile hizmete girdi. Burada yürüme engelli kardeşlerimize yönelik talepleri doğrultusunda bir de Kur'an kursu açtık. Yapılan asansör ve rampalar ile engelli kardeşlerimiz cami içerisinde hem ibadet edebiliyor hem de açılan Kur'an kursuna katılıyorlar. Engelli kardeşlerimizin camide ibadet etme haklarının olduğunu çok önemsiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Asansörün yapılmasında öncülük eden herkese teşekkür eden Çelik, "Hepimiz potansiyel bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Bundan dolayı bize düşen görev onların problemlerine çözüm bulmaktır" diye konuştu.

BİR ASANSÖR DEĞİL, BİR DÜNYA YAPTINIZ

Yürüme engelli Songül Yılmaz, yapılan asansör sayesinde caminin içini gördüğünü belirterek "Şu an duygularımı anlatamam. O kadar mutluyum ki, burada bütün engelliler için bir kapı açıldı. Bir dünya verdiler bize. Allah emeği geçenlerden razı olsun" dedi.

YARDIM ALAN DEĞİL YARDIM EDEN OLMAK İSTİYORUZ

Antalya Engelliler Sanat Evi'nde görevli yürüme engelli Hasan Saka ise, "Biz minber ve mihrap nedir? Kürsü nedir? Bilmiyorduk. Camiye yapılan bu asansör vesilesiyle büyük bir engel kalkmış oldu. Artık caminin içine girebiliyor ibadetlerimizi yapabiliyoruz. Talebimizle Kur'an kursu açıldı ve camide Kur'an öğreniyoruz. Bu mutluluk anlatılmaz. Bizim engelliler için tuvalet ve abdest alma sıkıntımız vardı. Bu hizmet bunlara vesile oldu. Bu cami ile kalmasını istemiyoruz, daha çok camide bu tür hizmetlerin yapılmasını, çoğalmasını istiyoruz" diye duygularını dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çelik İsmet Yüce Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title