Haberler

Kur'an Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri" Sempozyumu

İlim Yayma Vakfı Kur'an ve Tefsir Akademisi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri-Batı ve İslam Dünyası Mukayesesi" konulu sempozyumu yarın başlıyor.

İlim Yayma Vakfı Kur'an ve Tefsir Akademisi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri-Batı ve İslam Dünyası Mukayesesi" konulu sempozyumu yarın başlıyor.

İlim Yayma Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, sempozyum 24-26 Kasım tarihlerinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Almanya, Fransa, İngiltere, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Fas, Mısır, Irak, Ürdün, Katar, Cezayir, Malezya, Endonezya, İran ve Türkiye olmak üzere 16 Batı ve İslam ülkesinden toplam 93 akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek sempozyumda Kur'an-ı Kerim araştırmalarının bilim dünyasına sağladığı katkılar tartışılacak.

Türkiye'den çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin iştirak edeceği programda Kur'an-ı Kerim araştırmalarında yapılan tezlerin kalite ve bilimsel değerleri ele alınarak ilahiyat alanının geleceğine dair bilim politikaları üzerinde durulacak.

Diğer taraftan sempozyumda üniversitelere giriş sınavı, doçentlik sınavı gibi çeşitli sorunlara yeni çözümler üretmeye çalışan Yüksek Öğretim Kurulu'nun, bilhassa tez hazırlama hususunda yaptığı yönetmelik değişimlerinin, Türkiye'deki bilimsel araştırmalar ve tezlerin kalitesine muhtemel (olumlu-olumsuz) etkileri ele alınacak.

Bununla birlikte Kur'an araştırmalarının konu dağılımı, tezlerde tekrar ve intihallerin giderilmesi için alınabilecek önlemler, akademik özgürlük, yabancı öğrencilerin tez hazırlamada karşılaştıkları sorunlar ve doktora tezlerinin sürdürülebilirliği gibi temel konular tartışılacak.

Sempozyumda ayrıca Kur'an ve Tefsir Akademisi'nin "Tarihten Günümüze Mushaf-ı Şerif Sergisi" izlenime sunulacak.

Kur'an ve Tefsir Akademisi sempozyum düzenleme heyeti, Türkiye'nin bir an önce Kur'an ve tefsir araştırmaları politikasını oluşturup geliştirmesi gerektiğini belirterek, bu tür çalıştay ve sempozyumlarla konuyu açığa çıkarmayı planlıyor.

Sempozyum, 26 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Raşit Küçük Türkiye Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title