Haberler

Köy Korucularına Zorunlu Eğitim

Okuma Yazma Kurslarına İki Gün Mazeretsiz Katılmayan Korucunun Görevine Son Verilecek.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde kaymakamlık tarafından 16 merkezde okuma yazma kursları başlatıldı. Okuma yazma bilmeyen 204 korcu ile birlikte 600'ü genç kız ve kadın olmak üzere bin kişi bu kurslara kayıt yaptırdı. Kaymakam Soner Karataşoğlu, 2 gün mazeretsiz kurslara katılmayan korucuların görevine son verileceğini söyledi.

KORUCULAR ZORUNLU EĞİTİME ALINDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadelede ön saflarda yeralan geçici köy korucuları Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde zorunlu eğitime alındı. Bin 285 silahlı korucunun bulunduğu ilçede, okuma yazma bilmeyen 204 korucu, okuma yazma kurslarıyla zorunlu eğitime alındı.

Kaymakam Soner Karataşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yılmaz Kırgel ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çıtak, köy korucularının kurs gördüğü Atatarük İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. 40 korucunun kursa katıldığı okulda, Kaymakam Karataşoğlu, bazı korucuları tahtaya kaldırarak öğrendikleri kelimeleri yazmalarını istedi. Öğrendiklerini yazmakta zorlandıkları gözlenen korucular, "Okula giden çocuklarımız akşamları bazen derslerle ilgili bize sorular soruyordu. Biz bilmediğimiz için eziklik hissediyorduk. Şimdi okuma yazmayı öğrenerek en azında bundan sonra çocuklarımızın ne demek istediğini öğrenmiş olacağız. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi

İKİ GÜN MAZERETSİZ KURSA KATILMAYAN KORUCUNUN GÖREVİNE SON VERİLECEK

Terörle mücadelede korucuların çok faydalı ve etkin bir destek sunduğunu belirten Kaymakam Soner Karataşoğlu, "Onlar yeri geldi şehit oldu, yeri geldi yaralandı gazi oldu. Yani terörle mücadele çok önemli görevler yaptı. Şimdi biz de devlet adına onlar için güzel şeyler yapmak istiyoruz. Yaptığımız araştırmada Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Amacımız korucuların eğitimli hale gelmesidir. Kurslarımız 2 aşamalı olacak. Birinci aşama 3 ay, ikinci aşama daha fazla olacak. İki aşamalı kurslara devam eden koruculara ilköğretim diploması verilecek. İki gün mazeretsiz kurslara gelmeyen korucuların tasfiyesi ile ilgili yetkimizi kullanabileceğiz. Jandarma Komutanlığımız takip edecek. 2 gün mazeret bildirmeden kursa gelmeyen korucu ile ilgili işlem yapılacak" dedi.

İlçe merkezinde 4, köylerde 12 olmak üzere toplam 16 ayrı merkezde okuma yazma kurslarının açıldığını belirten Kaymakam Soner karataşoğlu korucularla birlikte, genç kız ve kadınların da kurslara ilgi gösterdiğini söyledi. Karataşoğlu, "İlçe merkezinde 4, köylerde de 12 olmak üzere toplam 16 merkezde okuma yazma kursu açtık. Bu kurslara 204 köy korucusu, yaklaşık 600 genç kız ve kadın, 196'sı da okuma yazma öğrenmek isteyen erkek olmak üzere toplam bin kişi kayıt yaptırdı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
title