Haberler

KKTC'li Bakan Silifke'de Boru Üretim Tesisini Gezdi

Güncelleme:

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki boru üretim tesisini gezdi.

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hamit Bakırcı, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki boru üretim tesisini gezdi.

Bakan Bakırcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve 'asrın rüyası' olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi'nde deniz geçişi için kullanılacak boruların imalatının yapıldığı yeri Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ile birlikte gezdi.

Bakan Bakırcı, boru üretim tesisinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Anamur'daki çalışmaları inceledikten sonra boru üretimini de yerinde görmek amacıyla Silifke'ye geldiğini kaydetti.

Üretilen boruların denizin 250 metre altına askıya alınarak yerleştirileceğini ifade eden Bakırcı, projenin ise bu yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Yapılan bu proje ile KKTC'nin su ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Bakırcı, "Türkiye'den KKTC'ye getirilecek olan su projesini yerinde görmek istedik. Her türlü sunumunu gördük. İnandığımız bir projeydi. Yerinde görmek ve bu projenin büyüklüğünün ne kadar olduğunu insanlarımıza da göstermek istedik ve onun için buradayız. Her şey yolunda gitmiş zaten. Gezdiğimiz burası son nokta. Fırat borunun yapmış olduğu tesiste gördüğümüz işlemler bitmiş. Dolayısıyla bundan sonra sadece deniz altına döşenmesi kaldığı için buradan insanlarımıza çok rahat bir şekilde bu yıl sonunda suyun KKTC'ye gidebileceğini söyleyebiliriz. Biz bu konuda her zaman için Anadolu halkıyla minnet duygularımızı paylaştık. Özellikle Anamur halkına suyu bizle paylaştıkları için teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Damatlar Silifke Taşucu Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title