Haberler

KKTC Futbol Takımı Meclis Heyeti Samsun'da

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı ile Yapacakları Dostluk Maçı Nedeniyle Samsun'a Gelen KKTC Futbol Takımı Meclis Heyeti, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı ile yapacakları dostluk maçı nedeniyle Samsun'a gelen KKTC Futbol Takımı Meclis Heyeti, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarete, TBMM Futbol Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu da katıldı. TBMM olarak Samsun 19 Mayıs ruhuna uygun tarihi değerlere sahip bir şehirde etkinlikler çerçevesinde futbol maçı yapmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getiren TBMM Futbol Komisyon Başkanı Hüsnü Ordu, yavru vatan olarak yıllarca gördükleri KKTC parlamentosuyla dostluğu pekiştirmek amacıyla futbol maçının yapıldığını belirterek, Samsun'da yapılan bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde bilhassa Samsun'da bu etkinliği yapılmasında iki kardeş ülkenin insanlarının spor sayesinde kaynaştığını söyleyen KKTC Meclis Başkanı Yardımcısı Ahmet Kaşif, "Dünyaya mesaj verilmesi bakımından çok önemli bir değeri vardır. Kıbrıs'ta kalıcı bir barış isteyen Türk insanı var. Kalıcı barış için elinden gelen çabayı göstermektedir. Ama karşımızdakilerin de aynı şekilde çalıştığına inanmak istiyoruz. İnşallah öyledir. Umarım kalıcı barış Kıbrıs'ta sağlanır" şeklinde konuştu.

Samsun'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, bu çerçevede yapılacak futbol maçının kardeşlik anlamının buluşmasında ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Vali Güzeloğlu, Samsun sembolü olan 'Atatürk Anıtı' küçük heykelini KKTC Meclis Başkanı Yardımcısı Ahmet Kaşif hediye etti. Meclis Başkanı Ahmet Kaşif ise Güzeloğlu'na plaket verdi. Ardından Ahmet Kaşif, Valilik şeref defterini imzaladı.

(OE-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title