Haberler

Kırklareli'nde Yağ Fabrikasında Yangın: 2 Ölü

Babaeski'deki Yağ Fabrikasında Egzan Gazının Alev Alması Sonucu Çıkan Yangında Fabrika İşçisi ile Usta Başı Yanarak Hayatını Kaybetti. Fabrika İşçisi Gencin, Asker Harçlığını Biriktirmek İçin Fabrikada Çalıştığı Ortaya Çıktı.

Babaeski'deki yağ fabrikasında egzan gazının alev alması sonucu çıkan yangında fabrika işçisi ile usta başı yanarak hayatını kaybetti. Fabrika işçisi gencin, asker harçlığını biriktirmek için fabrikada çalıştığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Babaeski Büyükmandıra beldesindeki "Gölgeçen" isimli yağ fabrikasında ustabaşı olarak çalışan İrfan Çetinkaya (51) egzan borusuna kaynak yapmak için işçi Enver Bilgin (21) ile birlikte egzan ünitesine girdi. Diğer işçilerin yemek molasında olduğu sırada meydana gelen olayda, egzan borusuna kaynak yaparken gazın bir anda alev alması sonucu yangın çıktı. Alevler içinde kalan fabrika işçileri İrfan Çetinkaya ile Enver Bilgin yanarak hayatını kaybetti.

Yangına, Büyükmandıra Belediyesi itfaiye ekipleri ve fabrika işçileri müdahele etti. Uzun süren söndürme çalışamlarının ardından, yangın kontrol altına alındı. İşçilerin cesedi, Babaeski Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

"ASKERLİĞİ İÇİN PARA BİRİKTİRİYORDU"

Aynı fabrikada oğlu gibi işçi olarak çalışan talihsiz baba Arif ve anne Şennur Bilgin, acı haberle birlikte sinir krizleri geçirdi. Oğlunun Şubat ayında askere gideceğini anlatan gözü yaşlı anne, ailesine yük olmak istemeyen oğlunun askerlik harçlığı için fabrikada 4 ay önce işe başladığını söyledi. Usta başı ve oğlunun, egzan borusuna kaynak yapmak için üniteye girdiklerini anlatan Şennur Bilgin, "Bizim bildiğimiz kadarı ile egzan borusuna kaynak yaparken gaz alev almış ve yanmışlar. Oğlum Şubat ayında

askere gidecekti. Bunun içinde para biriktiriyordu. O benim tek oğlumdu" diyerek ağıtlar yaktı. Baba Arif Bilgin, olayın nasıl gerçekleştiği hakkında kimsenin bilgi vermediğini söyledi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

(EÖ-CİN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title