Haberler

Kırıkkale Belediyesi Öğrencilere Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm Eğitimi Veriyor

Güncelleme:

Kırıkkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak öğrencilere çevre bilinci, geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi veriyor. Eğitimlerin önemi vurgulanırken, öğrencilerin çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olması ve geri dönüşümün önemini kavraması hedefleniyor.

Kırıkkale Belediyesince öğrencilere çevre bilinci, geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğü çalışma kapsamında, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 10 okulda "Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" eğitimi düzenlendi.

Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürü Mehmet Akkaya, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın yaşadıkları dünya olduğunu belirtti.

Bu mirasın, bilinçli nesiller ve bilinçli geri dönüşüm faaliyetleriyle korunabileceğine dikkati çeken Akkaya, "Belediyemizin, okullarımızla işbirliği içerisinde topladığı atık pil ve onlarca ton atık yağ dikkate alındığında bu geri dönüşüm faaliyetlerinin önemi çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Öğrencilerimiz saf ve temiz yürekleriyle çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olacaklar ve geri dönüşümün önemini kavrayarak yarının Türkiye'sine daha bilinçli sahip olacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale Belediyesi Kırıkkale Çevre Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title