Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Önder Sav'a Cevap

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, pazar ve pazartesi günü yapılacak kurultay öncesinde delegelere çağrı yaptı.

Kurultay öncesi sert açıklamalar yapan eski Genel Sekreter Önder Sav parti yönetimini 'tüzük acemisi, çiğ, hazımsız, zikzaklı siyasi geçmişe sahip olmakla' suçlamış, "kurultayda yokum" diyerek delegelere de uzak durun çağrısı yapmıştı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise bu sözlere yazılı bir açıklama ile karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "CHP delegelerinin en önemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkmaktır. Bu nedenle, özgür iradelerine ipotek koydurmadan her iki kurultayımıza da katılacaklar ve tüzük değişikliğini gerçekleştirecekler" dedi.

26 Şubat Pazar ve 27 Şubat Pazartesi günleri toplanacak kurultaylarla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan spekülasyonların yapıldığını belirten Kılıçadaroğlu, "Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti olarak, bu kurultaylarımızla da kendi bünyemize demokrasiyi kalıcı bir şekilde yerleştirecek ve kökleştireceğiz. İktidar yürüyüşümüze güç katacak ve AKP İktidarından yolsuzlukların, hukuksuzlukların hesabını sormamıza katkıda bulunacak bu kurultaylarımızda tek belirleyici delegelerimiz olacaktır. Delegelerimizin kurultaylarımıza katılmalarını engelleyici herhangi bir davranış CHP Delegesinin özgür iradesine ipotek koymak anlamına geleceği için kabul edilemez. Bu hem delege arkadaşlarımıza güvensizlik, hem de saygısızlıktır" dedi.

Delegelerin dün olduğu gibi bugün de, CHP'li olmanın sorumluluğuyla hareket edecekleri belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; "Her iki kurultayımızda da özgürce konuşacak, tartışacak ve oylarını kullanarak bütün partilere örnek olacak şekilde CHP'nin tüzüğünü değiştirecekler. Böylece Kurtuluş Savaşı'nın en güç koşullarında bile özgür iradelerinden taviz vermeyen, iradelerine ipotek koydurmayan delegelerimiz, her iki kurultayımızda da CHP'li olmanın sorumluluğuyla davranmış, bir kez daha iradelerini özgürce ortaya koymuş olacaklardır. Çünkü, bizim delegelerimizin en önemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkmaktır. Delegelerimizin böylesine önemli ve tarihi bir süreçte CHP'li olma sorumluluğuyla hareket edeceğine, Pazar ve Pazartesi günleri yapacağımız CHP kurultaylarında da, kurultaylar sonrası coşkuyla, kararlılıkla başlatacağımız iktidar yürüyüşümüzde de el ele, omuz omuza olacağımıza yürekten inanıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Önder Sav Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title