Haberler

Kör karanlıkta kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu, vatandaşın dert yandığı konunun çözümü için söz verdi

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle kalıcı yaz saatine geçilmesine tepki gösterdi. Videodaki açıklamalarında Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım, kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar. Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye'yi. Bunu hemen ama hemen mutlaka düzelteceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Türkiye'nin sabahları aydınlık olacak. Sabredin, çok az kaldı" notunu düştü.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak maksadıyla Türkiye'de 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle kış saatine geçmeme kararı alınmıştı. Alınan karar nedeniyle sabahın kör karanlığında evden çıkmak zorunda kalan vatandaşların evlerine de yine karanlıkta dönmeleri büyük tepkiye neden olurken, özellikle çocukların okula gelip gitmelerinde ciddi sıkıntılar yaşaması nedeniyle veliler de zor durumda.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KALICI YAZ SAATİ TEPKİSİ

Sabah saatlerinde sosyal medyada bir video paylaşarak güne başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kış saati uygulamasına geçilmemesine tepki gösterdi.

"TÜRKİYE'NİN SABAHLARINI KARANLIĞA BOĞDULAR"

Açıklamalarında Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Sevgili halkım, kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar. Bu karanlıkta bu yollara düşen, göz göze, kalp kalbe, el ele vermeye çalışan insanlarımız; Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkması neyin nesidir Allah aşkına? Hayret ediyorum.

"BUNU HEMEN MUTLAKA DÜZELTECEĞİZ"

Bu cehaleti artık bu ülke kaldıramaz oldu. Ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım. Biyolojik saatimizin en önemli uyarını gün ışığıdır sevgili halkım. Gün ışığı bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsınız. Bu yapılan bozulmuş biyolojik ritim, nörohastalıklar, diyabet ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor. Bunlar rapor mapor bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye'yi. Bunu hemen ama hemen mutlaka düzelteceğiz.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (51)

KAHRAMAN KAYA :

ŞAKA GİBİ BİR İNSAN BU

128
91
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Sabahın köründe işe git akşam karanlıkta gel yine anlarsın. Ön yargılı davranmadan önce az düşünelim. Beyin bedava.

yanıt45
yanıt35
Rafet Tan Özgür:

Neden şaka gibi bir insan ? Zoruna mı gidiyor halkın taleplerine cevap veren lider görmek.

yanıt40
yanıt53
Muhammed Nazif Dusunceli:

Vatandaş senin içinde beyin bedava yılın 12 ayı karanlıkta gidip gelmiyon

yanıt17
yanıt25
özen66:

Allah akıl fıkır versın. avrupa ulkelerıde kıs saatını kaldırırken bu eskıye dondurmeye calısıyor.bizler eskı Turkıyeyı ıstemıyorz

82
72
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

iktidar astığım astık kestiğim kestik oldu hele birde arkasında üç beş kişi durunca değme keyfine arkadaş bir uygulama yapıyorsunuz halk bundan hoşnut değil işinize gelen şeyi refaranduma götürmeye heves ettiğiniz kadar bunu da refaranduma götürün bakın halk ne diyecek

yanıt26
yanıt34
VATANDAŞ:

Yanlışa yanlış demek lazım. Beşer hata yapar. Bu uygulamada külliyen çokomelli hata.

yanıt25
yanıt26
osmanlı:

Aydınlık sabahlar için CHP diyemiyor.. Gayet geniş açıklama ile yaz kış saatlerini düzenleyecek lider benim diyor. Milletinin olmayan derdine çözüm sunan tek dünya muhalefet lideri. Bu adam gerçekten milletin başına bir kabus. Ya bunun aklı ile masada toplananlara ne demeli..

89
63
yanıtYanıtla
Dursun Bey:

Bunların hangi işi düzgün ki. Karanlıkta işe gidiyor okula gidiyor millet, kış geldi okuldan işten çıkıyor yine karanlık. dogru demıs . Adamlar milletin yaşam enerjisini bitirdi ya

61
74
yanıtYanıtla
x girilmez:

Verdiğin namus sözünü tutamadın be boş keseden sallama bu ülkede namus sözü ne anlama geldiğinden haberin yok boş beleş adamsın sadece piyonsunuz tek derdiniz Reis i nasıl indiririz gelseniz 6 ayda hükümeti bile oluşturamazsınız

94
41
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title