Haberler

Kılıçdaroğlu Anayasa Gafına Açıklık Getirdi: Öyle Demek İstemedim

Güncelleme:

Anayasa'nın 2. ve 3. maddelerinin değiştirilmesi talebine olumlu yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yanlış anlaşıldığını söyledi.

Anayasa'nın ilk maddelerinin değiştirilmesine olumlu baktığı için eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine açıklık getirdi.

NE DEMİŞTİ?

"Yüzde 10 barajını kaldıralım, YÖK'ü kaldıralım, seçim yasasını değiştirelim lider sultasını kaldıralım, Anayasa'yı değiştirelim" diyen Kılıçdaroğlu, araya giren Banu Güven'in "2. ve 3. maddeleri mesela" sözlerine "Tabi. Söyledik bütün bunların tamamını. Buyurun gelin yapalım bunların hepsini" diye yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu'nun mitinglerini takip eden Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, tartışılan çıkışını CHP liderine sordu. Yazar, konuyla ilgili görüşlerini bugün köşesinde paylaştı.

İşte Selvi'nin yazısındaki o kısım;

Kılıçdaroğlu, bir süredir Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili sözlerinden dolayı gündemde. Kılıçdaroğlu'na İMÇ TV'deki sözlerini sorduk. Bu arada basın danışmanı Okan Konuralp araya girdi. Yayın sırasında bir yanlış anlama olduğunu söyledi. Kemal Bey bir soruya yanıt verirken sözlerinin Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştireceğiz diye algılandığını ifade etti.

"BUNU DEFALARCA İFADE ETTİM"

Kılıçdaroğlu, Okan Konuralp'i onayladıktan sonra, 'Öz Fikri'ni açıkladı. Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine karşı olduklarını söyledi. "Bunu hem Meclis'te grup kürsüsünden hem Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda defalarca ifade ettim" dedi.

"DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Anayasa'nın ilk dört maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet şekli tarif ediliyor. Ama orada 12 Eylül darbesinin koyduğu bir hüküm var. "Değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez" diye. Bu darbe hukukunun geçerli olması ve demokrasilerde Anayasa yapma yetkisini haiz tek organ olan Meclis'in Anayasa yapma yetkisinin sınırlandırılması demektir

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tbmm Anayasa Uzlaşma Komisyonu Kemal Kılıçdaroğlu Abdülkadir Selvi Banu Güven Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

vanliMobil-ANDROID:

kürt kanalına çık değiştiririz de. ntv ye çık hayir de. senin yapacagin siyaset batsin

91
3
yanıtYanıtla
Hkmt:

Akparti allahin izniyle %50 alacaksin. :)

28
8
yanıtYanıtla
Realist:

Daha haberde ne yazdığını bile okumayan veya okuyup anlayacak kapasitesi olmayan, sadece kendi bildiğini doğru sanan, haberin başlığını okuyup buraya ezbere yorum yazan faşist AKP''li. Senin gibi çok var bu ülkede alıştık artık yazık :)

8
22
yanıtYanıtla
SABAH SABAH:

Keşke senin gibisi hiç olmasa bu ülkede ,çünkü biz alışamıyoruz

yanıt0
yanıt0
YiğdoMobil-IOS:

Vatan İcin bayrak ezan İcin dünya Müslümanlar İcin AKP

12
15
yanıtYanıtla
AZSO:

DANSÖZ GİBİ BİR ÖLE BİR BÖLE. ÇAL ÇAL OYNA.

15
9
yanıtYanıtla
Barış:

Sıkıysa gelin sözcü de de yorum yapın akkoyunlar.

8
13
yanıtYanıtla
GERÇEK BARIŞ:

Sözcüde yorum yapınca ne oluyor? Burada yorum yapınca ne oluyor? Hala kafanızda sağ sol savaşı var yazıklar olsun. Azıcık demokrasi ve dostluk kıvamından konuşun.

yanıt3
yanıt0
Hdp yedir:

Çok kıvırıyorsun kılıçtar oğlu Bundan sonra oyumuz

9
10
yanıtYanıtla
CHP DE ŞİMDİ ATATÜRKTEN ESER KALMADI:

HDP KUKLASI CHP ATATÜRKE SIĞINMA ARTIK AĞZINDAN BAKLAYI ÇIKARDA KONUŞ.

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title