Haberler

Kik Operasyonunda Tutuklanan 2 Kişi Açığa Alındı

KİK'e yönelik başlatılan ihale yolsuzluğu operasyonunda tutuklanan Şenol Varürer ve Osman Turna açığa alındı ve haklarında idari soruşturma başlatıldı Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yönelik başlatılan ihale yolsuzluğu operasyonunda tutuklanan Şenol...

KİK'e yönelik başlatılan ihale yolsuzluğu operasyonunda tutuklanan Şenol Varürer ve Osman Turna açığa alındı ve haklarında idari soruşturma başlatıldı Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yönelik başlatılan ihale yolsuzluğu operasyonunda tutuklanan Şenol Varürer ve Osman Turna açığa alındı ve haklarında idari soruşturma başlatıldı.

Firmalara para karşılığında istedikleri itiraz raporlarını hazırlayıp özel kararlar çıkartılmasını sağladıkları iddia edilen KİK çalışanlarına yönelik başlatılan operasyonlar hakkında KİK'ten yazılı açıklama geldi. Biri kurul üyesi toplam 3 kurum çalışanından Şenol Varürer ile Osman Turna hakkında verilen tutuklama kararı üzerine bu isimlerin görevden uzaklaştırılarak, açığa alındıkları belirtildi. Açıklamada, Varürer ve Turna hakkında idari soruşturma başlatıldığı da bildirildi. Kurul üyesi Ali Kaya'nın rahatsızlığı nedeniyle hakkındaki gözaltı kararının kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, adli sürecin yakından takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, TCK'nın 285. maddesi çerçevesinde soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi, devam eden soruşturmayla ilgili olarak önemli ve hassas bir görev ifade en KİK'e yönelik haksız isnat ve yorumlarda bulunulmaması konusunda gerekli özenin gösterilmesi istendi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Osman Turna Politika Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title