Haberler

'Keşke Cami-Cemevi Aynı Bahçede Olsa'

Güncelleme:

Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 'Gelin canlar bir olalım' adı altında düzenlenen buluşmada, kentteki cemevi başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği ve polis müdürlerinin de hazır bulunduğu buluşmaya, Kocaeli'deki tüm cemevi başkan ve yönetim kurullarından toplam 90 kişi katıldı. Başiskele İlçesi'ndeki bir otel salonunda gerçekleşen buluşmada birlikle yemek yenirken, bir konuşma yapan Kocaeli Emniyet müdürü Hulusi Çelik şunları söyledi:

"Biraz önce masada otururken Alevi dedelerinin anlattıklarını duyunca gerçekte Alevilikle ilgili yeni şeyler öğrendim. Keşke Cami ile Cemevi aynı bahçe içerisinde olsa. Yarın emekli olduğumda torunumun elinden tutup camiye gittiğimde, namazımı kıldıktan sonra çıkıp bahçede otururken, Alevi arkadaşımın da Cemevinden çıkıp yanıma gelmesini, biz çayımızı yudumlarken, torunlarımız aynı bahçe içerisinde oynamalarını arzuluyorum."

Yemekte Alevi cemaatinden Rıza Güneş, 'Emniyet Polistir Güven Kardeşim' adlı şiirini okurken, ildeki tüm Cemevlerinin sözcüsü olan Şeref Aslan da yaptığı konuşmada, bu organizasyonu düzenleyen İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve müdür yardımcılarına teşekkür ederek, "Sevgili dostlar bizim derdimiz, birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Tek amacımız inandığımız doğrultuda diğer insanlara ve kendimize zarar vermeden yaşamak. Biz Kuran'ı üç kelimede özetliyoruz 'eline, diline ve beline sahip ol'. Sizleri yakından tanıma fırsatı bulduğumuz için başta İl Emniyet Müdürümüze, Müdürlerimize ve bütün polis teşkilatına teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Yapılan diğer konuşmalarda da Dini ve Aleviliği istismar eden ideolojik gruplara karşı vatandaşların uyarıldığı, ülkede çıkartılmak istenen Alevi-Sünni çatışmasına asla geçit verilmemesi konusunda fikir birliğine varıldığı da belirtildi. Toplantıya katılan tüm kanaat önderleri bu etkinlikten etkinlikten mutlu ayrıldıklarını söylerken, bu buluşmaların tüm yurda yayılması gerektiğini de belirttiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title