Haberler

Kendilerine "Tebliğciler" adını veren grup, meyhanelerin önüne gidip içki içen vatandaşları uyardı

Güncelleme:

İstanbul'da kendilerine "Tebliğciler" adını veren bir grup, Samatya'da alkol tüketilen mekanların önünde durup vatandaşlara nasihatte bulundu. O anlara ilişkin video sosyal medyada da gündem oldu.

İstanbul Samatya'da meyhanelerin bulunduğu sokağa giden bir grup, tebliğ yaptı. Oturan insanların yanına gidip alkol tüketimine dair nasihatlerde bulunan şahıslar, tekel bayilerini de es geçmedi.

O ANLARI YAYINLADILAR

Kendilerini "Tebliğci" olarak adlandıran grup, o anlara ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınladılar. Söz konusu video ise kısa sürede gündem yarattı.

"MUTLULUĞU YANLIŞ YERDE ARAMAYIN"

Öte yandan bugünkü köşe yazısında konuya değinen Ahmet Hakan, tebliğ yapan kişilerin hitaplarının nazik, üsluplarının düzeyli olduğunu belirtti. Hakan, verilmek istenen mesajın, kendisine göre "Mutluluğu yanlış yerde aramayın! Gerçek mutluluk Allah'ın yolundadır!" olduğunu yazdı.

"TEBLİĞLER NEDEN ALKOLE KARŞI YAPILIR?"

"Beni rahatsız etmedi bu tebliğ" diyen yazar, son olarak şu ifadelerle konuya başka bir yerden bakmış: "Bu tebliğler, neden sadece alkole karşı yapılır? Neden mesela kadına şiddet konusunda tebliğe çıkılmaz? Neden mesela hayvanlara yönelik eziyetle ilgili bir tebliğ seferberliği başlatılmaz? Neden yalan söylemek ya da harama el uzatmak konulu tebliğlere gerek duyulmaz?"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Samatya Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Taner Yasar:

Camiye gelene vaaz vermek kolayda, içki masasından birini eksiltmek zor ve aynı zamanda çok değerli bi hareket. Her türlü saldırıyı göze alarak yapıyorlar. Helal olsun...

259
323
yanıtYanıtla
Klm :

Sadece merak ederek öğrenmek istiyorum . Bu arkadaşların gelir kaynağı nedir iaşeleri ve giderlerini nasıl karşılıyor Tek bir işin ucundan tutmadan katkıları olmadan .0 vakıf adı altında gelen bağışlar ile saltanatını sürüp sonra topluma eğri doğru yanlış anlatma görevini üstleniyorlar. Allah aşkına milletin zaten inançları yalanlardan dolayı azaldı var olanında sizler gibiler yüzünden hep heba olacak gidin kendi işinize bakın

316
136
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

neden sadece Alkol için tebliğ edilmiş? : Çünkü: ALKOL BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR.

190
224
yanıtYanıtla
Melih bener Kalıpcı:

Söylediklerini tasdik edersiniz ya da etmezsiniz ama medeni cesaret takdirlik...

250
68
yanıtYanıtla
ahmet say:

bu cesaretinizi faizdede görmek isteriz

229
40
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İçki masasındakilerin tamamı vergiye çalışıyor, tebliğcilerin ekonomiye katkısını söyleyin...

122
135
yanıtYanıtla
Taner Yasar:

İçkili kazaların ve cinayetlerin ekonomiye götürüsünüde hesapladın mı? Çocuğun rızkını içkiye verenleri? Alkol tedavisine harcanan paraları? Peki sen ekonomiye katkın yoksa doğru bildiğini söylemiyor musun? Susuyor musun? Her şey para değil....

yanıt84
yanıt31
Samet Ucgan:

Olmadigini nerden biliyorsun? Belki onlara is insani esnaf ... ickinin ulkeye verdigi zarar ona odenen vergiden daha fazla. Belliki ekonomi bilmiyorsun. Erdemsiz mal derler icki ve sigaraya. Biraz kamu maliyesi ile ilgilen anlarsin. Aldigin vergi 2 lira fakat onun verdigi zararlari tamir icin devletin yaptigi masraf 5 lira.

yanıt57
yanıt21
xx oz:

ne geliyorsa basimiza en musluman benim diyenden gelmistir

142
99
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Cübbe ve sarıklarla kendilerine toplum önünde bir yer bir saygınlık edinme gayretinde olan, din için iyi bir şeyler yaptıklarını düşünen ama aslında dine zarar veren zavallı insancıklar. O kıyafetlerin kendilerine verdiği görsellikten medet uman zavallılar. İçki içenlere varıncaya kadar hortumculara tüyü bitmemiş yetimin hakkını zıkkımlananlara bir uğrayın. Onlar da dindar diye bir yerlere getirildiler.

133
100
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title