Haberler

Kenan Evren de Kaçabilir

Müdahil vekillerinden İzmirli Avukat Senih Özay, "Kenan Evren kaçabilir" uyarısında bulundu.

1980 askeri darbesi davasında yargılanan sanıklardan eski Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın 25 Ekim 2013 Cuma günü gerçekleştirilecek duruşma öncesi hastaneden kaçtığını ifade eden Özay, Evren için önlem alınmasını talep etti. Konuyla ilgili söz konusu generallerin tutuklanması talebiyle bugün mahkemeye dilekçe sunacak olan Avukat Senih Özay, şöyle konuştu: "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve aynı davanın yaşayan sanıklarından Org. Tahsin Şahinkaya'nın yaklaşık 1.5 senedir Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama süreci devam etmektedir. Sanıklar sağlık sorunları sebebiyle doktorların mütalaasıyla askeri hastanede bulunduklarından dolayı mahkeme celselerine katılmamışlardır. Ancak, 25 Ekim 2013 günü saat 10.00'da CMK'nun 196/4 maddesi uyarınca aynı anda görüntülü ve sesli iletişim tekniği kullanılması suretiyle hastanede bulunan sanıkların duruşmaya katılabilmesine karar verilmiştir. Bu aşamada yapılan yazışmalarda eski Org. Tahsin Şahinkaya'nın hastanede olmadığı 11 Ekim 2013 günü Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi ile gerçekleştirilen yazışmada ortaya çıkmıştır."

Eski orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın firari olduğunu anlatan Özay, şunları söyledi: "Firari Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın ivedi olarak tutuklanmasını ve aynı şekilde Orgeneral Kenan Evren için de önlem maksadıyla gerekli tedbirlerin alınarak bu yolda tutuklanmasını talep ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Şahinkaya Kenan Evren Senih Özay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title