Haberler

Kayserili Esnaftan İran Açılımı

Güncelleme:

Kayseri'de son yıllarda sayıları artan İranlı sığınmacılar, esnafı harekete geçirdi.

Düvenönü'nde faaliyet gösteren bir giyim mağazası İranlılar'ın dikkatini çekmek için vitrininin camına Farsça, "Mağazada her şey 10 lira" yazılı ilan astı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü rakamlarına göre 1560 İranlı mültecinin bulunduğu kentte esnaf, yeni müşterilerinin ilgisini artırmak amacıyla çözüm arayışlarına girdi. Düvenönü'nde bulunan ve giyim alanında faaliyet gösteren Moda Park işletmesi sahipleri mağazanın vitrinine Farsça yazılar astı. İşletme sorumlusu 30 yaşındaki Hacı Doğan, son yıllarda İranlı müşterilerinin sayısının arttığını, ilgiyi daha da arttırmak için bu yolu tercih ettiklerini söyledi. İşletmenin camına Farsça, 'Mağazada her şey 10 lira indirime düştü' yazalı ilan astıklarını ifade eden Doğan, "Kayseri'de İranlı sığınmacıların sayısı artıyor. Son aylarda bu alanda alışverişimizde de gelişme var. İranlılar'ın dikkatini çekmek için bu yönde ilanlar astık ve yaptığımız indirimi duyurmak istedik" diye konuştu.

İranlı müşterilerle iletişim kurmakta sıkıntı yaşadıklarını anlatan Doğan, bu sıkıntıyı çözmek için İranlı bir personel istihdam ettiklerini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacı Doğan Kayseri İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title