Haberler

Kayseri Şeker Fabrikası Yolsuzluk Davası

Güncelleme:

Kayseri Şeker Fabrikası yolsuzluk davasının ilk duruşmasının bugünkü bölümünde sanıkların savunmaları tamamlanacak.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk davasının ilk duruşmasının bugünkü bölümünde sanıkların savunmalarının alınması tamamlanacak.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açılan 14'ü tutuklu 156 sanıklı davanın ilk duruşması sürüyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmanın üçüncü gününe tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları katılıyor. Duruşmanın ilk gününde Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir 344 sayfalık iddianameyi okutmuş, dünkü duruşmada ise sanıkların ifadeleri alınmaya başlanmıştı. Mahkeme heyeti bugün de sanıkların savunmalarını almayı sürdürüyor. Davada yargılananlar arasında eski

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de bulunuyor.

Duruşmada şikayetçi Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Kayseri Şeker Ekicileri Kooperatifi ve Hazine avukatları da bulunuyor. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından iddianamede Vedat Ali Özışık, kardeşleri Savaş ve Cengiz Özışık ile Atilla Ersoylu'nun "suç örgütü yöneticileri" olduğu öne sürülüyor. İddianamede Özışık ailesinin yolsuzlukları nedeniyle, kooperatifin, bağlı şirketlerin zarara uğratıldığı ileri sürülüyor.

Duruşmaların dünkü bölümünde savunma yapan Vedat Ali Özışık, göreve geldiğinde çiftçilerin fabrikaya küskün olduğunu belirterek, görev yaptığı 2001-2010 döneminde yaptığı çalışmalarla fabrikanın büyük gelişme kaydettiğini ifade etti. Fabrikanın üretimini ve cirosunu artırdıklarını kaydeden Özışık, 16 ayda dünyanın en büyük fabrikasını yaptığını ancak 17 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Duruşmanın bugünkü bölümünde de sanıklar suçlamaları reddetti. Duruşmada bugün sanıkların savunmalarının alınması tamamlanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Özışık Kayseri Şeker Vedat Ali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title