Haberler

Kayısıyı Dolu Vurdu

Malatya'nın Kale İlçesi'nde dün akşam yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle ilçedeki kayısı ağaçlarının çoğu zarar gördü.

Malatya'nın Kale İlçesi'nde dün akşam yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle ilçedeki kayısı ağaçlarının çoğu zarar gördü.

Kale ve Erenli Beldesi'nde dün akşam saat 19. 00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı sonrası kayısı ağaçlarındaki ürünlerin büyük çoğunluğu zarar gördü. Ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri ağaçlardaki çağlaları dallarından kopardı. Dallardan kopmayan çağlalarda da dolu lekeleri oluştu.

İlçede 60 dönümlük kayısı bahçesi bulunan Talat Akkuş, hayatında böyle bir dolu yağışı görmediğini belirterek, "Emeklerimiz boşa gitti, bu sene mahsül de çoktu ağaçta ama 10 dakika süren dolu yağışı sonrası hepsi gitti" dedi. Akkuş, bütün köylülerin dışarı çıkıp yağışın durması için dua ettiğini söyledi.

Kıyıcak Köyü'nden Latif Deniz de bütün yıl ürün almak için beklediklerini ancak 10 dakikada emeklerinin boşa gittiğini söyledi. Mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetten yardım isteyen Deniz, Kale'de kayısı üreticilerinin büyük çoğunluğunun TARSİM'de sigorta yaptıramadığını ve bu nedenle de mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 15 ton kayısının zarar gördüğünü belirten Latif Deniz, dünkü yağışın geçen aylardakinden daha şiddetli olduğunu belirterek, "Kışın don olayından dağlık kesimdeki kayısılar gitti şimdi de dolu yağışından bütün kayısı ağaçları zarar gördü" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri bugün kayısı bahçelerini gezerek hasar tespitinde bulundu. - Malatya / Kale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title