Haberler

Kayıp Geminin Mürettebatını Arama Çalışmalarına Tekrar Başlandı

Rusya'dan Bartın Limanı'na Demir Getirmek Üzere Yola Çıkan ve Bartın ile Kastamonu Arasında 6 Gün Önce Batan Yük Gemisini Arama Çalışmalarına Bugün Tekrar Başlandı.

Rusya'dan Bartın Limanı'na demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında 6 gün önce batan yük gemisini arama çalışmalarına bugün tekrar başlandı.

Türk Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ekiplerince Ayancık ve Türkeli ilçesi açıklarında helikopter ve botlarla devam eden arama çalışmalarında Hindistan uyruklu olduğu bildirilen 25 kişilik gemi mürettebatına henüz ulaşılamadı. Sinop Valisi Zeki Şanal, batan gemiyle ilgili olarak Türkeli ve Ayancık açıklarında yapılan arama çalışmalarının ilk iki gününde gemiye ait olduğu belirlenen çeşitli malzemeler bulunduğunu, son dört gündür ise gemiyle ilgili her hangi bir bulguya rastlanmadığını ve umutlarında artık tükenmekte olduğunu söyledi. Şanal, arama çalışmalarının gündüz saatlerinde aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti. Bu arada arama çalışmalarına Sinop'tan Sahil Güvenliğe ait 72 bot katılıyor. 72 bot, sabah saatlerinde tekrar Sinop limanından ayrılarak Ayancık açıklarında süren arama çalışmalarına tekrar katıldı.

Rusya'nın Novorossiysk Limanı'ndan Bartın'a götürülmek üzere demir yükleyen Panama bayraklı ''Rezzak'' isimli gemiden 18 Şubat Pazartesi sabah saatlerinden itibaren haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı.

(SÖ-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title