Haberler

Karayolları Genel Müdürü Kartal, Vali Toprak'ı Ziyaret Etti

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Karayolları Genel Müdürlüğünce kentte yürütülen çalışmaları ve yatırım faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla Malatya'ya gelen Kartal, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ile Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek, Malatya için ulaşımda büyük önem taşıyan ve Vali Toprak'ın yakından takip ettiği Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgi verdi.

Genel Müdür Kartal, 53,6 kilometre uzunluğundaki yolun projesinde 10 farklı seviyeli kavşak, 3 DDY geçidi ve 4 hidrolik köprü bulunduğu belirterek, onaylı projesine göre kamulaştırma planının mevcut olduğu ve kamulaştırma çalışmalarına kısa süre içinde başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Güzergahın 34 kilometresinin toplulaştırma, 3,4 kilometresinin imar uygulamasıyla kamuya kazandırılmasının hedeflendiğini, geriye kalan yaklaşık 16 kilometrelik kısımda ise kamulaştırma çalışmalarının yapılacağını belirten Kartal, 240 milyon lira proje bedelli işin Karayolları Genel Müdürlüğünce ihalesinin yapıldığını ve yüklenici firmaya yer tesliminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bölge Müdürü Gülşen de çalışmaların ivedilikle başlayacağını belirterek, Kuzey Çevreyolunun şehirde, Elazığ-Malatya yolunda ve Malatya üzerinden geçiş yaparak seyredecek transit trafik akışını da ciddi boyutta rahatlatacağını ifade etti.

Vali Toprak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hükümetin ve özellikle Başbakan Binali Yıldırım'ın eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması dolayısıyla ulaşım konusuna büyük önem verdiklerini kaydetti.

Türkiye'de son yıllarda çok büyük projelere imza atıldığını aktaran Vali Toprak, katkıda bulunanlara teşekkür ederek, yapılan ve yapılacak çalışmaların ülkeye ve kente hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak İsmail Kartal Ahmet Gülşen Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title