Haberler

Karakovan Balı, Kendi Ürettikleri Kovanlarda Üretiyorlar

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinin Narlı köyünde arıcılık yapan Reşit Korkmaz, bal ürettiği kovanlarını da eşi ile birlikte kendisi yapıyor.

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinin Narlı köyünde arıcılık yapan Reşit Korkmaz, bal ürettiği kovanlarını da eşi ile birlikte kendisi yapıyor. Korkmaz, en kaliteli balların sögüt ağacı dallarından yapılan kovanlarda elde edildiğini söyledi.

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesinin Narlı köyü, meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yanı sıra karakovan balıyla da dikkat çekiyor. Bir zamanlar sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Narlı köyünde yaşayan Reşit ve eşi Ayşe Korkmaz, bal ürettikleri kovanlarını da kendileri yapıyor. Korkmaz, kaliteli ve doğal bal ürettiklerini, bu nedenle kullandıkları kovanların da özel ve geleneksel olduğunu söyledi.

Sonbahar aylarında Zap Deresi kenarında bulunan söğüt ağaçlarından dal topladıklarını, kış aylarında topladıkları dallardan bal üretmeye uygun sepet ördüklerin daha sonra da külle sıvadıkları sepetleri kurumaya bıraktıklarını anlatan Reşit Korkmaz, en kaliteli karakovan balı kendi ürettikleri kovanlarda elde ettiklerini belirtti. Kormaz, ihtiyaç fazlası karakovanları da satıp ayrıca para kazandıklarını söyledi.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Korkmaz Hakkari Çukurca Narlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title