Haberler

Kanser ve Ağrı Konulu Panel

Güncelleme:

Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü, kanser hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu hatırlattı.

Bel ve boyun fıtığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yapar Dr. Süslü, " Masa başında, bilgisayar başında çalışan insanlar çok daha kolay bel fıtığına yakalanırlar. Boyun fıtıkları ameliyatlık değildir. Son 50 yıl içinde yapılan boyun fıtığı ve bel fıtığı ameliyatları başarılı olmamıştır" şeklindeki açıklamaları adeta konferansa damgasını vurmuş oldu.

Dr. Süslü; "Kanser çağın vebası yapılan çalışmalarda yıllık insan ölümlerinin 17 milyon civarında olmasından söz ediliyor. Çok yüksek bir rakam kanserden ölüyor insanlar. Keşke bu rakam aşağı düşürülse ve engellense. Hakikaten engellenebilir. Çünkü kanserin nedenleri iki grubu ayıracağız. Doğuştan gelenler. Yani anne ve babadan ve soydan gelen kanser türleri yaklaşık olarak %10 civarında. Biz çevremizdeki etkenleri azaltırsak kanserden korunabiliyoruz. "Kanser oldum benim hayatım sona erdi" dediğinizde işte o noktada kaybediyorsunuz. Onun için kanser vakalarında erken teşhis çok önemlidir" hatırlatması yaptı.

Bel, Boyun fıtığı, kol, bacak ağrılarına ve kas ağrılarına dikkat çeken Dr. Süslü; "Boyun fıtığından ameliyat olduktan sonra boyun fıtığından kurtulacağınızı sanmayın. Boyun fıtığından beli egzersizlerle kurtulabilirsiniz. Futbolcular ve güreşçilerde bel fıtığı rahatsızlığı olmaz. Hareketsizlik bel ve boyun fıtığına zemin hazırlar. Şu konunun da altını çiziyorum cep telefonlara tümör yapıyor. Mümkün olduğu kadar cep telefonu ile çok az konuşma yapın. Kolesterol kalp krizini tetiklemez. Kalp krizi geçiren hastayı yan yatırın. Kusma olursa kusmayı kolaylaştırın ve derhal 112 acil servisi çağırın" uyarısı yaptı.

Dr. Süslü bu arada dinleyicilerin özellikle kas hastalıkları, boyun ve bel fıtığı ile ilgili sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüsnü Süslü Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title