Haberler

Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davasında beraat etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu beraat etti.

Bakırköy 23.Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kaftancıoğlu ile taraf avukatları katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kullandığı kelimede siyasi olarak bir sıkıntı görmediğini belirterek, "Kişi ya da kişilere hakaretten ziyade bir siyasi tespittir. Bunu neden bir kişi ya da bir kısım kişiler üzerine alınmıştır. Bunun cevabı bende yoktur" dedi.

HAKARET OLARAK DEĞERLENDİRİLMEDİ

Mahkeme, sanık Kaftancıoğlu'nun konuşmasında kullandığı sözün hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, beraatine hükmetti.

4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS TALEP EDİLMİŞTİ

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilen Kaftancıoğlu'nun 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılmasına karar verilmesi talep edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Canan Kaftancıoğlu İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Mustafa Usta:

Aynı sözleri ben söylesem cezayı alırım.Bu bayanın ne özelliği var da ceza almıyor.Adalet bu mu?

147
87
yanıtYanıtla
Abdullah Ağaç.:

Kardeşim Hakaret Suçtur anlamadım. Sen kime hakaret edersen et cezayı alırsın. Karar veren kişilere aynı hakaret yapılsa suç olurmu olmazmı? Yahu dünyanın hiçbir yerinde sev sevme ükenin başkanına hakaret edersen kızağa çekilirsin anladınız sanırım

93
55
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

şuan her alınan karar oy için. her parti bunu yapıyor.

50
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title