Haberler

Kafkasya'ya Barış İşgalin Bitişiyle Gelir

Azerbaycan ve Türkiye Parlamentosundan Temsilcilerin Katılımıyla "Azerbaycan -Türkiye: Ortak Çıkarlar ve Sorunlar" Konulu Toplantı, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Başladı.

Azerbaycan ve Türkiye parlamentosundan temsilcilerin katılımıyla "Azerbaycan-Türkiye: Ortak Çıkarlar ve Sorunlar" konulu toplantı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

Milli Meclis’de gerçekleşen toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Türkiye’nin, Güney Kafkasya’da barış, huzur ve güvenliğin sürmesini istediğini, ancak G. Kafkasya’da bunların olmadığını belirterek, "Temel sebep, Ermenistan’ın Yukarı Karabağ’da işgal ettiği Azerbaycan topraklarıdır. Bu sorun çözülmeden Güney Kafkasya’da barış ve güvenlik olamaz" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya da Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunu ifade ederek, iki kardeş ülkenin Ermenistan ile ortak sorunlarının bulunduğunu, bu sorunların bir millet, bir devlet gibi halledilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title