Haberler

Kadın Milletvekilinden Gazze İçin Obama'ya Açık Mektup

Pelin Gündeş Bakır ABD Başkanı Obama'ya gönderdiği 3 sayfalık, İngilizce yazılmış mektubuna 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda 1000'den fazla Filistinli hayatını kaybettiğini, 6 binden fazla Filistinlini de yaralandığını belirtti.

Pelin Gündeş Bakır ABD Başkanı Obama'ya gönderdiği 3 sayfalık, İngilizce yazılmış mektubuna 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda 1000'den fazla Filistinli hayatını kaybettiğini, 6 binden fazla Filistinlini de yaralandığını belirtti. Filistinli'lerin toplu olarak cezalandırıldığını belirten Bakır, kadınlar ve çocukların Hamas'ın roketlerinden sorumlu tutulamayacağını vurguladı.

Kayseri Milletvekili Bakır, Gazze'deki durumun insani bir felakete dönüştüğünü vurguladığı mektupta, Bu savaş suçu değilse, savaş suçu nedir Bu sizin ülkeniz ABD'nin temel kuruluş prensiplerine de aykırıdır. ABD 1950'de Kore halkının özgürlüğü için savaşmıştır. ABD ve NATO, 1995'de Sırp saldırganlığını ve Bosna'lı Müslümanların katledilmelerini durdurmuştur. ABD, 1999'da Kosova'da ağırlığını koyarak, akan kanı sonlandırmıştır. ABD 1999'da, Çeçenistan'da yargılamadan öldürmelere ve insan hakları ihlallerine tepki göstermiştir, 2008'de Gürcistan'ın işgaline karşı çıkmıştır. ABD, Çin'in Sincan bölgesinde Müslüman Uygur Türk'lerinin insan haklarını desteklemiştir. İlkelerimizde tutarlı olmalıyız. Uluslararası hukuk pazarlık konusu değildir. Hiç bir devlet uluslararası hukuktan muaf değildir diye yazdı.

ABD'nin harekete geçmesini isteyen Millitvekili Bakır mektubunda şöyle devam ettiİsrail; Gazze Şeridi'nde sivillerin yaşadığı mahalleleri, okulları ve hastaneleri hedef gözetmeksizin vuran, yüksek sayıda Filistin'li sivilin hayatını kaybettiği ve uluslararası savaş kurallarını ihlal eden askeri operasyonlarına derhal son vermelidir. İsrail, gıda ve ilaç da içeren insani yardımların bölgeye girmesine derhal izin vermelidir. Barışın kalıcı olabilmesi için, Gazze üzerindeki abluka derhal kaldırılmalıdır. Böyle bir vahşetin bir kez daha tekrarlamaması için, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmasına izin verilmelidir ve Filistin bu mahkemeye başvurmalıdır. Savaş suçlarına varan, insani hukuku ihlal eden her bir vaka tam anlamıyla, bağımsız olarak incelenmelidir

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Oktay ENSARİ KAYSERİ (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pelin Gündeş Bakır Barack Obama Filistin Kayseri Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title