Haberler

İzmir - Şehidin Muşlu Eşinin Kardelen Bursuyla Okuduğu Öğrenildi

Halkalı'nın Ateşi İzmir Tire' Ye Düştü

HALKALI'NIN ATEŞİ İZMİR TİRE' YE DÜŞTÜ

Oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrenen anne sinir krizleri geçirdi

KARDELEN SOLDU

İSTANBUL Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün (28) İzmir'in Tire İlçesi'ne bağlı Doyranlı Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Oğlunun şehit olduğunu televizyon haberlerinden öğrenen anne Kezban Bölük (48) sinir krizi geçirirken, baba Salih Bölük (52) ''Bu terörün bitirilmesini istiyorum. Başka ailelere ateş düşmesin' dedi. Hain saldırı yürek burkan bir dramı da ortaya çıkardı. Şehit uzman çavuşun öğretmen eşi Muşlu Elif Bölük'ün (23), Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kampanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı öğrenildi.

İstanbul Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün Tire'nin Doyranlı Köyü'ndeki baba ocağına acı haber televizyon haberleriyle ulaştı. Sabah televizyonda saldırıyla ilgili haberleri izleyen anne Kezban Bölük, oğlunun şehit olduğunu öğrenince sinir krizi geçirdi. Anne Kezban Bölük'ün feryatlarına koşan baba Salih (52) ile oğlu Sinan Bölük (22), acı haberi alınca beyinlerinden vurulmuşa döndü. Fenalaşan aile fertleri için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istenirken, köylüler de eve akın etti. Doyranlı'ya gelen Tire Garnizon ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Demir ile İzmir İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Vural Erol, acı habere inanmak istemeyen şehit ailesini teskin etmeye çalıştı. Şehit evi Türk bayraklarıyla donatılırken, gözyaşları sel oldu. Anne Kezban Bölük'ün köylü kadınların arasında, ''Mehmetim öldü' diye yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı. Anne Kezban Bölük, ''Oğlumla daha dün akşam telefonda konuşmuştuk. Bize, 10 güne kadar geleceğini ve bol bol hasret gidereceğini söylemişti. Torunum Eylül doğduğu zaman İstanbul'a yanına gitmiştim. Televizyondan görüntüleri seyrettiğimde oraları daha önce gördüğüm için beynimden vurulmuşa döndüm. Mardin dağlarında yıllarca görev yaptıktan sonra, İstanbul'da şehit olmasını kendime yediremiyorum. Bugüne kadar hiçbir acı sözünü duymadım. Bizi hiç kırmadı. Ne yazık ki bayrak bekçilerini artık bayrağımızın dibinde vuruyorlar. Bana bayrağa sarılı tabutta mı gelecektin yavrum' diye gözyaşı döktü.

İstanbul'da askerliğini yapan ve yeni dönen şehidin kardeşi Sinan Bölük'ün de Albay Erol'a sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlaması yürek burktu.

Haberi ilk aldığında kendini yerden yere atan ve sonrasında metanetli görünmeye çalışan baba Salih Bölük ise bir ara oğlunun acısına dayanamayıp ellerini tuttuğu Albay Erol'un omzuna başını koyarak gözyaşı döktü. Birkaç hafta sonra torunu Eylül ile hasret gidermeyi planlarken böylesine büyük bir acıyla karşılaştıklarını söyleyen baba Salih Bölük, ''Acım çok büyük. Oğlum Kastamonu'da, ardından Mardin'de görev yaptıktan sonra geçen yıl da İstanbul'a tayine çıkmıştı. Mardin'de burnu bile kanamamıştı ama İstanbul'da teröre kurban gitti. Ama ben kendi kendime telkinde bulunuyorum. Dik duracağım. Kimseyi sevindirmemek için acımı içime gömeceğim. Bu terörün bitirilmesini istiyorum. Bunu Başbakan'dan, Genelkurmay Başkanı'ndan istiyorum. Başka ailelere ateş düşmesin' diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLE DERT YANDI

Konuşması sırasında çalan telefonunu açan Salih Bölük, gelini Elif Bölük'ü teselli etmeye çalıştı. Gelinine metanetli olmasını söyleyen Bölük, telefonu kapatınca gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra yeniden telefonu çalan acılı baba Bölük, karşısındaki CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol'a, ''Bu acıyı durdurun artık. Daha dün Aydın'da şehit vardı. Onları izlerken benim de başıma geldi. Sizi de cenaze merasimine bekleriz' dedi.

KARDELEN SOLDU

Bu arada, hain saldırı yürek burkan bir dramı da ortaya çıkardı. Şehit uzman çavuşun 4 yıllık eşi öğretmen Muşlu Elif Bölük'ün, bir GSM (Turkcell) firmasınca Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı öğrenildi. Elif Bölük'ün aldığı burslarla üniversitenin sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduğu, ancak atamasının yapılmaması üzerine bir türlü göreve başlayamadığı belirtildi. Bir süre eşinin görev yaptığı Mardin'de ilköğretim okulunda ücretli öğretmenlik yapan Elif Bölük'ün, atama beklediği ifade edildi.

İSTİHBARAT UZMANIYMIŞ

Öte yandan 2002 yılından bu yana TSK'da görevli jandarma uzman çavuş Bölük'ün uzun yıllar Mardin'in Yeşilli İlçesi'nde görev yaptıktan sonra istihbarat uzmanı olarak tayininin İstanbul'a çıktığı öğrenildi. Şehit Bölük'ün cenazesi yarın (çarşamba) Tire İmam Hatip Camii'ndeki öğle namazının ardından, 20 kilometre uzaklıktaki doğduğu Doyranlı Köyü'nde askeri törenle toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

title