Haberler

İzmir'deki Su Kesintisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşehrilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşehrilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır." dedi.

Doğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en pahalı suyunu satan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suyu eski tankerle dağıttığını belirterek, yaşanan manzarayı "İZSU'nun acizliği" olarak nitelendirdi.

Bir süre önce suya yüzde 5'lik zam yapıldığını aktaran Doğan, şunları söyledi:

"Yaşanan bu krizle birlikte 30'uncu yılını kutlayan İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir'i 30 yıl geriye götürdüğü gözlenmektedir. Bu çağda böyle hizmet anlayışı İzmirli hemşehrilerimize de artık pes dedirtmiştir. Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşehrilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır. Giden tanker sayısı da yetersiz olduğu için vatandaş yüzlerce metre mesafeyi kat ederek eziyet çekmektedir.

Dün başta Karabağlar olmak üzere, Gaziemir ve Konak'ta yaşanan çile ve uzun su kuyrukları İzmir'e yakışmamaktadır. Ortaya çıkan bu çağ dışı görüntüler Türkiye'nin batıya açılan kapısı, Ege'nin incisi İzmir'le asla bağdaşmamaktadır. İzmir halkı tankerlerle su dağıtan, yazlık beldelere ve köylere vidanjörlerle hizmet ulaştıran, üstüne kaliteli bir hizmet üretmediği gibi Türkiye'nin en pahalı suyunu satan, 6 ayda bir zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine artık isyan etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Doğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title