Haberler

İzmir'de De Hakim Ve Savcılar Sandığa Gitti

İzmir'de de Hakim ve Savcılar, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (hsyk) Üyelerinin Seçimi İçin Tüm Yurta Olduğu Gibi Sandık Başına Gitti.

HSYK'daki yeni temsilcilerini seçmek için 548 adli, 54 idari hakim ve savcı, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'nde oy kullandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren adliye binasına gelen hakim ve savcılar, toplam 7 sandıkta saat 08.00 ile 17.00 arasında oy verdi. Oyunu kullanmak üzere seçimin yapıldığı salona gelen Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, düşüncelerini "Yargında ilk kez seçim oluyor. Hayırlı olsun" sözleriyle dile getirdi. Oyunu kullanan İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz da, seçimin hayırlı olması dileğinde bulundu.

İZMİR'DE 16 ADAY

HSYK üyeliği için İzmir'de 10'uncu İcra Mahkemesi Hakimi Uğur Akay, 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yahya Kemal Akbaş, 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Güzin Akgündüz, 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Altıtaş, Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı Cemal Arslan, Menemen 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Atay, Cumhuriyet Savcısı Faruk Çalışkan, Karşıyaka 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hasan Fahri Göncü, Cumhuriyet Savcısı Erol Güngör, 4'üncü Çocuk Mahkemesi Hakimi Mustafa Kurtaran, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Süleyman Mutlu, 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Öztürk, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu ve Hakim Ali Rıza Varol, İdari Yargı mensuplarından da 2'nci İdare Mahkemesi Üyesi Süleyman Ayhan ile Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Emin Ayhan Çarıkçı aday oldu.

HAKİMDEN MAAŞ DAVASI

Bu arada, gazetecilere açıklamalarda bulunan 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yahya Keskin, Adalet Bakanlığı'na hakim ve savcıların maaşlarıyla ilgili dava açtığını söyledi. Başbakanlık Müşteşarlığı'nın gelirlerine göre maaş aldıklarını dile getiren Yahya Keskin, "Huzur hakları temsil ödenekleri maaşlarımıza yansımıyor. Danıştay'a bu konu ili ilgili açtığım dava, görevsizlik kararı verilerek 13'üncü İdare Mahkemesi'ne sevk edildi. Şimdi burada görülen davadan çıkacak sonucu bekliyoruz. Eğer dayayı kazanırsak, 2006 Temmuz ayından bu yana biriken farklar her hakim ve savcıya 150 ile 200 bin TL olarak yansıyacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title