Haberler

İstanbul'un Zemini Mercek Altına Alınacak

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği, İstanbul'a 9 ayrı deprem istasyonu kurarak, fay hareketlerini yerinde inceleyecek.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği, İstanbul'a 9 ayrı deprem istasyonu kurarak, fay hareketlerini yerinde inceleyecek.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD), İstanbul'da izleme istasyonları kurmaya hazırlanıyor. Dohad Başkanı Fuat Agalday, İstanbul Kalkınma Ajansı ile bir proje sunduklarını belirterek, 9 ayrı istasyon kurulması için kolları sıvadıklarını açıkladı. Nilüfer ilçesindeki Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları'nda çalışmalarını yürüten Dohad'ın 9'u Bursa'da olmak üzere

toplam 18 izleme istasyonu bulunuyor. Marmara Bölgesi'nde meydana gelen deprem olaylarını tahmin ettiklerini ifade eden DOHAD Başkanı Fuat Agalday, Büyükçekmece ve Silivri'de deprem istasyonları kurma çalışmalarının önümüzdeki haziran ayına kadar tamamlanacağını kaydetti.

BU İSTASYONLAR HAREKETLERİ ÖNCEDEN TAHMİN EDECEK

İstanbul Kalkınma Ajansı'na şubat ayında bir proje sunduklarını söyleyen Agalday, "Büyükçekmece istasyonunun inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki ay biteceğini tahmin ediyoruz. Silivri'de de bir istasyon kurulum çalışması var. İstanbul'un sahil şeridine Silivri, Tuzla ve Adalar dahil 9 ayrı istasyon kurulması için bir proje başvurusunda bulunduk. Çünkü deprem Marmara'da olacak. Bu deprem sadece İstanbul'un depremi değil. Biz bu istasyonlarla yer hareketlerini önceden tahmin etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

BURSA'DA 6 İSTASYON DAHA KURULACAK

Agalday, deprem istasyonlarının fay hareketlerini sürekli izlediklerini belirterek, Bursa'da ağustos ayına kadar 6 istasyonun daha kurulacağını belirtti. Bursa'da yer hareketlerinin izlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Agalday, Uydudan Yer Deformasyonlarını İzleme Projesi'ni Bursa'da başlatmayı arzuladıklarını söyledi. Projeyi TÜBİTAK'a gönderdiklerini belirten Agalday, "Bursa için hazırladığımız bu proje kabul edilmesi durumunda şehir merkezinden geçen fayın iki yanına kurulmuş izleme istasyonlarının yanına uydu sistemini de ekleyeceğiz. Böylelikle faydaki en küçük, en milimetrelik bir hareketi bile uydudan izleyebileceğiz" ifadelerini kullandı.

(YS-İHS

15.03.2013 11: 56: 19

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

doğa hareketleri araştırma derneği istanbul silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title