Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısı

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen 31 yaşındaki polis memuru Ramazan Kırboğa için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen 31 yaşındaki polis memuru Ramazan Kırboğa için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Vali Orhan Düzgün, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit Kırboğa'nın naaşının getirilişi sırasında, ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi Ceylan Kırboğa ile kardeşleri tabuta sarılarak, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.

Ceylan Kırboğa, polis üniforması giydirdiği 1 yaşındaki oğlu Yusuf'a babasının fotoğrafını öptürdü. Kırboğa, bu sırada "Yazık ettiler. Daha o 1 yaşındaydı. O da büyüsün, babasının öcünü alsın." diyerek ağladı. Şehidin kardeşleri ise "Allah'tan bulsunlar. Bizden ne istediniz, polisten ne istediniz." diye ağıt yaktı.

Vali Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Kırboğa'yı ramazanın ikinci günü, bu topraklar için feda etmenin acısını yaşadıklarını belirtti.

"İnanıyorum ki o oruçlu ağzıyla şehadet şerbetini içerken, yakınlarına acı bırakırken, onu cennette melekler karşıladı." ifadesini kullanan Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu hain saldırıyı ancak insanlıktan nasibi almamış tipler gerçekleştirebilir. Ama biliyoruz ki bu toprakların vatan olması için hep şehitler verdik. Çanakkale'deki şehitliğe baktığımızda Ağrılı, Vanlı, Trabzonlu, Erzurumlu, Konyalı, Manisalı, İzmirli, Kayserili pek çok atamızın, bu toprakları biz gelecek nesillere vatan olarak bırakmak için göğüs göğüse çarpıştıklarını biliyoruz. Bugün maalesef güneydoğuda da asker ve polislerimiz göğüs göğüse çarpışıyor. Çanakkale'de 3-5 metre ötedeki düşmanla mücadele edilirken, bugün de Cizre'de, Nusaybin'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da komşu evlerdeki teröristleri temizlemek, vatandaşlarımızı teröristlerin baskısından kurtarmak için yüzlerce şehit verdik."

Operasyonların sürdüğü bölgelerde son kalan teröristlerin de teslim olmaya başladığını, devlete boyun eğmeyenlerin ise etkisiz hale getirildiğini kaydeden Düzgün, "Kırboğa ailesine sabır, Ramazan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. O bu dünyadaki rütbelerin en yükseğine ulaşarak şehadet mertebesiyle şereflendi." dedi.

Törende, şehit Ramazan Kırboğa'nın öz geçmişi okundu ve dua edildi. Törenin ardından şehidin naaşı, Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek, helallik alındı.

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezuniyetinin ardından bir dershanede kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra ataması olmadığı için polisliğe başvuran Kırboğa'nın, mesleğe 2013'te başladığı ve ilk görev yerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü olduğu öğrenildi.

Ağrı nüfusuna kayıtlı şehit Ramazan Kırboğa'nın, 9 kardeşinin bulunduğu belirtildi.

Şehidin naaşı, öğle vakti Hunat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Vali Orhan Düzgün Çanakkale Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title