Haberler

İstanbul'da Korkutan Yangın

Güncelleme:

Sarıyer Bahçeköy'de ormanlık alanda yangın çıktı.

Sarıyer Bahçeköy'de ormanlık alanda yangın çıktı. Elektrik trafosundan çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyürken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Bahçeköy mevkiindeki ormanlık alanda, elektrik trafosundan dolayı yangın çıktı. Yangına ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Küçük çaptaki yangın, rüzgarın da etkisiyle bir süre sonra büyüdü. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ormanlık alanı kaplayan yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Sarıyer Maden Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olarak İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriye Mere olay yerine geldi. Yangınınçıkış nedenini bilmediklerini belirten Mere, "Havayı görüyosunuz. Hava durumu namüsait gidiyor. Çok aşırı rüzgar var. Yanan orman yapraklı bir orman. Aslında bu rüzgar olmasa bu yüz metre kare bile yanmazdı. Yangın kısmen büyüyor. Ekiplerimiz batı tarafını kontrol altına aldı. Kuzey tarafında problem yok. Görünen yaka, yani güney yakasında sıkıntı var. Oraya da şimdi dozerlerimiz girmek üzere. Kepçeleri soktuk. 8-10 tane arazözümüz çalışıyor. Yangında bu kadar rüzgara rağmen hafif bir ilerleme devam ediyor."

Mere,gerilim hattının durumu ile ilgili olarak da yüksek gerilim hattının kapatılmadığını ifade ederek, "Kontrol şansımız yok. Gerilim hattı çalışırken altına giremiyoruz. Patlama yapıyor. Ki yaptı bir iki defa. Kontol altına almıştık, tekrar patlamayla devam etti. Tehlike olur. Altına giremeyiz. Tepeye sirayet etmiş bi yangın değil." dedi.

4-5 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Bahçeköy'de ormanlık alanda elektrik trafosundan çıkan yangına ilişkin son bilgileri verdi. Mere, "Gördüğünüz gibi yüksek gerilim hatlarının altında devam ediyor. Tabii ki buradaki şansımız yapraklı orman, yani çok fazla ilerlemiyor. Şansızlığımız çok fazla rüzgar var. Şu anda biz batı ve kuzey tarafını kontrol altına aldık. Kuzey tarafında biraz sıkıntı gözüküyor. Orada iki tane bize ait dozer, üç tane de özel firmalara ait yani yaklaşık 7 adet arazözümüz, 7-8 tane de belediyenin arazözleri devreye girdiler. Ancak gerilim hattı altında çok fazla çalışma şansımız olmadı. Bir de dumandan dolayı çok fazla yaklaşamadılar" dedi.

Yapılan müdahalenin sürdüğünü ifade eden Zekeriya Mere, "Ancak şu anda biz buraya kepçeler ve greyderler sokmuştuk. Giren dozerlerimiz tehlikeli gözüken tarafı da şerit açarak alırlarsa o zaman diyeceğiz ki yangın kontrol altına alınmıştır. Ama şu anda bunu söylemek için erken. Dumandan dolayı çok rahat ve sağlıklı göremiyoruz ama yanan yer anlamında 4-5 dönüm civarında gözüküyor. Bu henüz net değil" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçeköy İstanbul Sarıyer Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title