Haberler

Hizbullah'tan İsrail'in anlaşma talebine ret! Savaşta yeni bir cephe açılması an meselesi

Güncelleme:

İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın sınırdan uzaklaştırılmasını öngören bir anlaşmaya varılması için bir dizi girişimde bulunuyor. Hizbullah'ın ise böyle bir anlaşmaya varma arzusunda olmadığı, bu nedenle 2 taraf arasında "sınırlı bir savaş çıkabileceği" belirtiliyor.

İsrail hükümetinden yetkililerin, Hizbullah'ın Lübnan sınırından uzaklaştırılmasıyla ilgili bir anlaşmaya varılmaması durumunda iki taraf arasında "sınırlı bir savaş" çıkabileceğini düşündüğü belirtildi.

LÜBNAN'DAKİ SUİKAST TANSİYONU YENİDEN YÜKSELTTİ

İsrail'in geçtiğimiz günlerde Lübnan'da düzenlediği suikast saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'yi öldürmesi sonrası iki ülke arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine hava saldırısıyla vurdu. Hizbullah ise İsrail'e ait askeri noktaları hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 147 Hizbullah mensubu, 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

HİZBULLAH ANLAŞMADAN YANA DEĞİL

İsrail devlet televizyonu KAN'ın hükümetten yetkililere dayandırdığı haberde, Hizbullah'ın sınırdan uzaklaştırılmasını öngören bir anlaşmaya varılması için bir dizi girişimde bulunulduğu; ancak Hizbullah'ın böyle bir anlaşmaya varma arzusunda olmadığı ifade edildi.

Hizbullah'tan İsrail'in anlaşma talebine ret! Savaşta yeni bir cephe açılması an meselesiHizbullah lideri Nasrallah

"SINIRLI BİR SAVAŞ ÇIKABİLİR"

Yetkililer, Hizbullah'ın Lübnan sınırından uzaklaştırılmasını öngören bir anlaşmaya varılmaması durumunda iki taraf arasında "sınırlı bir savaş çıkabileceğini" kaydetti. Hizbullah'la savaş çıkması durumunda ise bunun tüm bölgede tansiyonun yükselmesine neden olacağını dile getiriliyor.

BAKAN, HİZBULLAH'I UZAKLAŞTIRMA SÖZÜ VERMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant Aralık 2023'te yaptığı açıklamada, ister uluslararası siyasi düzenleme ister askeri harekat yoluyla olsun Hizbullah'ı Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri'nin ötesine taşıyacaklarına söz vermişti. Eski Savunma Bakanı Benny Gantz da 15 Aralık 2023'te basına yaptığı açıklamada, "Dünya Lübnan'daki Hizbullah'ı İsrail sınırından uzaklaştırmazsa bunu kendilerinin yapacağını" söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Dizi Orta Doğu Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500

Yorumlar (12)

Mehmetali Baydemir:

Bu İran.Hizbullah Şia sı Sünni Müslüman düşmanıdır Bu alçaklar ne zaman İsrail'le savaşmış

155
57
yanıtYanıtla
o zen:

Sünniler ne zaman israil le savaşmış ? Müslümanların hiçbiri israil ile savaşamaz. İsrail, müslüman ülkelerin eğitim almasını istemez, din ile kendilerini oyalamalarını ister ve böyle oldukça da hiçbir zaman israil yenilmeyecektir. Siz halen sakız orucu bozar mı bozmaz mı bunu tartışın

yanıt42
yanıt30
Hacı Şembeki:

Siyonist Nazi Terör Devleti, yeni Tiyatro peşinde...Her gün bombaladığı Lübnan'a ateşkes öneriyor, yersen...

107
7
yanıtYanıtla
Halit:

abd nin yedek cephaneliği israildedir

90
8
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Öyle olsaydı İsrail acil silah ve mühimmat almak için ABD, İTALYA, FRANSA ve İNGİLTERE kapısını aşındırmazdı.

yanıt10
yanıt35
Mustafa YT:

benimde anlamadıgım olay, hep iran, ırak, suriyeli üst düzey elemanlara suikast yapılıyor. hiç duymadıkkı mossadın bir üst düzeydeki yetkilisine suikast yapıldıgını.çok ilginç degilimi.

62
6
yanıtYanıtla
hüsamettin karataş:

İSRAİL İRAN HİZBULLAH DÜŞMANLIĞI İNANADIRICI GELMİYOR BANA.

53
11
yanıtYanıtla
bülent iyigün:

siyasetten anlamasamda kör değilim artık tüm müslümanlar birleşmeli çünkü israil her geçen gün güçleniyor amerika her geçen gün akıl almaz öldürücü yok edici silahlar üretiyor eğer şimdi iblis olan şeytanın askerlerine dur demessek yarın çok geç olacak içerden ve dışardan tüm islam toprakları kan olacak oluk oluk kan akacak artık israile saldırmanın zamanı geldide geçiyor..

31
3
yanıtYanıtla
CEZA :

Nedense ben bu kişilere hiç inanmıyorum.. amaçları filistine destek değil gibi geliyor bana .. bunlar tarih boyunca hep israilin yanında olmuş kişiler..

12
9
yanıtYanıtla
Bay Che:

bir cacık olmaz bunlardan anca Lübnan'daki haritadan silmek için Hizbullah'ı saldırtır

11
8
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title