Haberler

"Filistinlilerin Dönüş Talepleri İçin Taviz Vermeyeceğiz"

Güncelleme:

İsrail'de, ana muhalefette bulunan İşçi Partisinin lideri İzak Herzog, "Filistinlilerin geri dönüş talepleri için taviz vermeyeceğiz." dedi.

İsrail'de, anamuhalefette bulunan İşçi Partisinin lideri İzak Herzog, "Filistinlilerin geri dönüş talepleri için taviz vermeyeceğiz" dedi.

Herzog, hükümete yönelik değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında, Filistinlilerin, İsrail tarafından 1967 savaşında işgal edilen topraklarına geri dönme talepleri konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e, "Bu konuda bir taviz vermeyeceğiz" dediğini belirtti.

Devam eden barış görüşmelerini "altın değerinde bir fırsat" şeklinde nitelendiren ve taraflara cesur olmaları çağrısında bulunan Herzog, "İki liderin de cesur olması gerekiyor. İki lider de birbirinin gözlerinin içine bakarak gözlerini kapayamayacaklarını anlamaları lazım" diye konuştu.

İşçi Partisi olarak barış sürecini destekleyeceklerini Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ilettiğini ifade eden Herzog, olası bir anlaşma için "İsrail'in güvenlik çıkarlarının korunması konusunda ısrarcı olacaklarını" kaydederek politik vizyon anlamında Netanyahu'nun yerini alarak İsrail sağına alternatif olabilmeyi hedeflediğini açıkladı.

-" İran'ın davranışı barışa ters"-

İran'ın nükleer programının dünya için çok açık ve büyük bir tehdit olduğunu ileri süren Herzog, " İran'ın davranışı barışa karşı ters. Bölge ulusları ve istikrarı için aşırı derecede tehlikeli. İran terör ve nefreti yayıyor. Çok açık olarak, İran rejiminin en büyük düşmanının İsrail devletinin varlığı kavramı olduğunu söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

İşçi Partisi lideri, Avrupa Birliğinin (AB), Filistin hakimiyetinde bulunan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin imal ettiği ürünlerin "ithalatını önlemeye yönelik politikaları" için ise "Yahudi yerleşimcilerin ürünlerini boykot, ilk olarak İsrail endüstrilerinde çalışan on binlerce Filistinliyi etkiler ya da İsrail ile ilintili endüstrilerde olanları. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

-"Netanyahu'dan emin değilim"-

Herzog, Netanyahu için "İsrail'in karşı karşıya olduğu gerçek riskin düpedüz barış yapmamak olduğunu anladığını düşünüyorum. Ama bunları yapabilecek cesaretinden emin değilim. Bunu yapabilecek politik yeteneğinden de emin değilim" ifadesini kullandı.

Filistinlilerin barış adına istediği başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti talebi için ise "Ben doğu Kudüs'ün Arap mahallelerinden birinde kurulacak Filistin başkentine itiraz etmiyorum. Kudüs birleşik bir şehir şeklinde, iki başkent olarak da hizmet verebilir" görüşünü aktardı. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

İzak Herzog İsrail İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title