Haberler

İskenderun'da Ermeni Bayrağı Yakıldı

Hatay'ın İskenderun İlçesinde 3 Genç, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da Türk Bayrağının Çiğnenip, Yakılmasına Tepki Amacıyla Fransız Mezalimi Anıtı Önünde Ermeni Bayrağını Yaktı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 genç, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Türk bayrağının çiğnenip, yakılmasına tepki amacıyla Fransız Mezalimi Anıtı önünde Ermeni bayrağını yaktı.

Sahil şeridindeki Fransız Mezalimi Anıtı önüne gelen Uğur Ş., Abdullah E. ve Mehmet Ç. isimli gençler, yanlarında getirdikleri Ermeni bayrağının renkleriyle birebir örtüşmeyen, ancak Ermenistan bayrağını sembolize ettiğini belirttikleri üzerinde "Ermenistan kahrolsun" yazan bez parçasını önce yere sererek çiğnediler, daha sonra üzerine kolonya döküp yaktılar. Gençler, ardından yaktıkları bayrağı çöpe attılar.

Abdullah E., Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde Ermeni soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen gösterilerde Türk bayrağı yakılmasını hazmedemediklerini ve Türk milliyetçisi olarak buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Abdullah E., "Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımıza Ermenistan'da yapılan hakareti vatandaşlar olarak karşılıksız bırakmak istemedik. Biz de tepkimizi vatandaş olarak göstermek istedik. Şerefli bir ülkeyi temsil eden bayrağı kimse ne çiğneyebilir, ne yakabilir" dedi.

(AS-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title