Haberler

IŞİD'in Rehin Aldığı Şoför Kaçıp Türkiye'ye Geldi

Güncelleme:

Musul'da tutuklanan kamyon şoförü İbrahim Kaynak, terör örgütü IŞİD militanlarının elinden kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne geldi.

Irak'ın Musul kentinde tutuklanan kamyon şoförü İbrahim Kaynak, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının elinden kaçarak memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne geldi. Kaynak, "Allah kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" dedi.

GÖZALTINA ALINIP DEPOYA GÖTÜRÜLDÜ

Kamyon şoförü İbrahim Kaynak, geçen çarşamba günü, Irak'ın Erbil kentinde yükünü boşaltıktan sonra kamyonuyla Musul'a geçtiği sırada IŞİD militanları tarafından durduruldu. Kaynak, gözaltına alınırken aralarında Türkler'in de bulunduğu rehin alınan diğer şoförlerinin bulunduğu depoya götürüldü.

IŞİD'İN ELİNDEN KAÇIP TÜRKİYE'YE GELDİ

Bu sırada iddiaya göre; Musul kent merkezinde büşük bir patlama meydana gelince IŞİD militanları bu bölgeye sevk edildi. İbrahim Kaynak da, IŞİD militanlarının ayrılmasını fırsat bilerek, depodan kaçarak, başka bir Türk şoförün yardımıyla kamyonuyla peşmerge bölgesine geçti. Kaynak, Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek, dün gece saatlerinde memleketi Akçakale'ye ulaştı.

"ALLAH KİMSEYİ BU ZALİMLERİN ELİNE DÜŞÜRMESİN"

İbrahim Kaynak, götürüldüğü depoda bulunan şoförlerin çoğunun halsiz ve açlık çektiğini söyledi. "Allah kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" diyen Kaynak, şunları anlattı: "Türkiye'den Zaho'ya yükümü boşaltmak için gittiğimde, bana 'Bu yükü Erbil'e boşaltmak zorundasın' dediler. Ben de Erbil'e hareket ettim. Yükümü boşalttıktan sonra Musul'dan geçmek zorunda kaldım. Musul'da kamyonetler içinde bulunan IŞİD militanları beni durdurup nereden geldiğimi sordular. Türkiye'den geldiğimi söyledim. Onlarda bana 'Sana ceza keseceğiz' dedi. 'Bana nasıl ceza kesersiniz?' diye sorunca, 'Şimdi sana nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz' diyerek beni boş bir yere götürdü. Beni götürdükleri yerde 20'ye yakın şoför de bulunuyordu. Çoğu halsiz ve açtı. İçlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Musul'un merkezinde çok büyük patlamalar oldu. Etrafımızdaki bütün militanlar patlama yerine gittiler. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak, kamyonumun yanına gittim. Kamyonum çalışmıyordu. Beni uzaktan izleyen bir arkadaşım kamyonuyla gelerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki peşmerge bölgesine götürdü. Çok şükür aileme kavuştum. Allah orada kalan şoförlere yardım etsin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kaynak Akçakale Musul Işid Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (72)

TÜRKMENN:

PEŞMERGE IRAKA İHANET EDİYIR. ALLAH PEŞMERGEDEN KORUSUN BİZİ. BİZE ÇOK KÖTÜ DAVRANİYIRLAR. YERLERİMİZİ BİZE VERMEYECEKLER. BİZE YARDIM ED TÜRKİYE.

19
29
yanıtYanıtla
ANATOLİAsad@hotmail.com:

TÜRKMENLER TÜRKMENİSTA KÜRTLERDE ANAVATANLARI İRANA GİTSİN BIKTIK LAN SİZLERDEN

yanıt0
yanıt0
Kars''li Türkmendfdf@ghgh.de:

Aklin sira bizi kandirican :) AK Troller Türkmen diye yorum yazmaya baslayinca iste böyle seyler okumak zorunda kaliyoruz.

yanıt0
yanıt0
KEMAL KILÇIKOĞLU:

ulan peşmerge türkiyeyi hep sırtından vurdu güvenmeyin gundilere

22
18
yanıtYanıtla
TÜRK:

geçmişten günümüze kadar sürekli Barzani ve talabaniyi destekledik onlar yerine IRAK TÜRKMENLERİNİ destekleseydik şimdi doğu sınırımız en güvenli sınırlarımızdan birisi olurdu

22
14
yanıtYanıtla
Bawerrba3@hotmail.com:

kaç tane türk var orda ?dangalak bir avuç alevi türkmen var onlarda o kadar korkakki o coğrafyada zaten korkaklara yer yok.Çok desteklediler hatta kışkırttılar ama boş:(

yanıt0
yanıt0
SEDAT YAKUP:

BU ADAMIN ANLATIKLARININ TAMAMI YALAN .

26
10
yanıtYanıtla
teşekkurler başbakan:

başbakan söylemişti tereyagından kıl çeker gibi kurtaracaz elhamdulıllah kına yak kılıçAtaroglu

7
27
yanıtYanıtla
KEMAL KILÇIKOĞLU:

çok zalimlerdide sizi neden bıraktılar yalan konuşuyorlar musulu terkedenler bile hızla geri dönüyormuş çünkü akrabaları işidin kendilerine zarar vermediğini sölemişler kürt kökenli şöförler bilinçli olarak kötülüyotlar

10
23
yanıtYanıtla
tuayip erdoğareren.can4409@yandex.com:

zalim olamazlar onlar sadece dini yayıyorlar .dinimiz onlarla var oldu.onlar olmazsa din elden, avuçtan gider.hepimiz dinsiz oluruz.şimdiye kadar herkes düşünen hayvan cinsindeydi. islam buysa üstü kalsın.

yanıt0
yanıt0
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title