Haberler

İran: Türkiye Kazanamaz

Güncelleme:

İranlı Bakan Zengene, Türkiye'nin İran'dan aldığı doğalgaz fiyatları konusunda Ankara'nın şikayetçi olduğu davayı İran'ın kazanacağını öne sürdü.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Türkiye'nin İran'dan aldığı doğalgaz fiyatları konusunda Ankara'nın şikayetçi olduğu davayı İran'ın kazanacağını öne sürdü.

Bakanı Zengene, Türkiye- İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 24'üncü Dönem Toplantısı için Tahran'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştü. Görüşme ardından  İran Petrol Bakanlığı'nın resmi internet sitesi Shana'ya açıklamada bulunan Zengene, Türkiye ile arasındaki dava sürecini İran'ın kazanacağını savundu.

"BİZ DAVAYI KAZANACAĞIZ"

Bakan Zengene, şöyle dedi: "Türkiye'nin pahalı olduğunu gerekçe göstererek Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne taşıdığı dava, İran için bir sıkıntı yaratmamaktadır ve büyük olasılıkla biz bu davayı kazanacağız."

İran'dan aldığı doğalgaz fiyatlarını yüksek bulan Ankara, konuyu Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne taşımış. İran, Şubat ayında Cenevre'de yapılan ve önümüzdeki aylarda sonucu belli olacak davadan çıkacak sonuca bağlı olacağını belirtiyor. İran Petrol Bakanı daha önce Türkiye'nin İran'dan ithal ettiği doğalgaz hacmini arttırması durumunda fiyatları düşürebileceğini belirtmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zengene Türkiye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title