Haberler

İnci Kefali Belgeseline Uluslararası Birincilik

Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan'ın, Van Gölü'nde yaşayan ve endemik bir tür olan inci kefalinin tatlı sulara göçünü anlatan belgesel çalışması, "23. PAF Tachov Festivali"nde birincilik elde etti.

Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan'ın, Van Gölü'nde yaşayan ve endemik bir tür olan inci kefalinin tatlı sulara göçünü anlatan belgesel çalışması, "23. PAF Tachov Festivali"nde birincilik elde etti.

Tahsin Ceylan'ın 2 yıl önce Erciş ilçesindeki Deliçay'da görüntülediği inci kefalinin tatlı sulara zorlu yolculuğu, Çek Cumhuriyeti'nde 23-25 Mart'ta düzenlenen ve 100'ün üzerinde belgeselcinin katıldığı yarışmada jüri üyelerinin beğenisi kazandı.

Ceylan'ın çalışması, 23 yıldır Avrupalı sualtı fotoğraf ve filmcilerinin buluşma noktası haline gelen festivalde birinciliği kazandı.

Ceylan, AA muhabirine, kazanılan ödülün, inci kefalinin tanıtımına ve korunmasına katkı sağlayacağını söyledi.

İnci kefali görüntüsünün festivale katılan herkesin yoğun ilgisini çektiğini anlatan Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu görüntüler sayesinde Avrupa'daki pek çok meslektaşım inci kefali ile ilgilenmeye başladı. Benimle iletişime geçerek bölgeyi görmek ve görüntülemek için Türkiye'ye, Van Gölü'ne gelmek istediklerini belirttiler. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmeler, ülkemiz ve çevre adına mutluluk ve umut verici. Böyle bir ödülü aldığım için gurur duydum."

Van-Ağrı karayolu Erciş Balık Bendi mevkisindeki Deli Çay'da, üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin yolculuğu, görsel bir şölen sunuyor.

İnci kefali için 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde av yasağı uygulanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tahsin Ceylan Van Gölü Deliçay Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title