Haberler

İhracatçılar İlimizi Gezdi

Güncelleme:

Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) "2010 Yılı Kahramanmaraş İhracat Ödülleri" Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu.

Akdeniz ihracatçılar birliği (akib) "2010 yılı kahramanmaraş ihracat ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası meclis salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreni için bir araya gelen bölgenin ihracatçı sanayicileri ilimizi gezdiler.

Türkiye'nin 2023 Cumhuriyetin yüzüncü yılındaki hedeflerinin konuşulduğu törende, yakalanan istikrar ortamının sürmesiyle bu hedeflere çok daha rahat ulaşacağı belirtildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, ekonomide son yıllarda kazanılan ivme ile başlayan ihracat seferberliğinin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı ise gelecek için konulan hedefler için tüm birliklerin koordinasyon içerisinde olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Akdeniz Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan kaos karşısında morallerin bozulduğuna dikkat çekti. Ülkede yakalanan istikrarın, bölgede de devam etmesini istediklerini ifade etti.

Törene katılan Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız'da 2023'te Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10. ekonomisi haline geleceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş adresli AKİB üyesi firmalara sertifikaları ile 10 Akdeniz Demir-Demirdışı üyesi ihracatçı ve 10 AKİB üyesi ihracatçıya plaketleri verildi.

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Törenin ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz heyete Germenicia antik kentinin kalıntılarının bulunduğu bölgeyi gezdirdi. Burada Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, heyete bilgi verdi.

Daha sonra heyete Maraş Kalesi'ni gezdiren Başkan Poyraz, burada da Ekmekçi Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve çarşılar bölgelerinde yapılan ve yapılmakta olan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title