Haberler

İBB'nin itirazı sonuç verdi! Kanal İstanbul'un imar planı iptal edildi

Güncelleme:

İBB'nin Kanal İstanbul Projesi'nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. Söz konusu kararı sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi. Doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Projesi'nin imar planına ilişkin açtığı davadan sonuç çıktı. Mahkeme İBB'nin itirazını haklı bularak, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etabıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliğini iptal etti.

İMAMOĞLU DUYURDU: KANAL İSTANBUL PLANI İPTAL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin imar planına ilişkin açılan davanın sonuçlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu, konuyla ilgili paylaşımında "İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı, bulunduğumuz yıla göre yeni nüfus getireceği, doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu." ifadelerine yer verdi.

MAHKEME İTİRAZLARI HAKLI BULDU

Davanın sonuçlanmasının ardından açıklanan kararda şu ifadeler yer aldı:

"15/07/2021 onay tarihli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile bu plan değişikliklerine yapılan 16/08/2021 tarih ve BK No:4274, İBB No:138918 sayılı itirazın zımnen reddine ilişkin işlemde şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır."

ERDOĞAN "HAYALİM, HÜLYAM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada muhalefetin "Cinayet" olarak nitelendirdiği proje için "Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri. Bu benim hayalim, hülyamdır" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekrem İmamoğlu Sosyal Medya İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (60)

bayram doğan:

Eyvallah İmamoğlu bu dik duruşun birçok kişiyi yıkıma uğrayacaktir

368
368
yanıtYanıtla
gunay yanug:

Reis mağduru oynar şimdi. Gerçi j hikayeydi kanal istanbul

380
264
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hikaye ama bazen youtube da araplar kanal istanbul üzerinden arapça hala emlak reklamı yapıyor

yanıt178
yanıt57
Halit:

3. köprüde hayaldi yeni havalanıda hayaldi o hayal edip yapar ama sizler hayal bile edemiyorsunuz

yanıt355
yanıt286
girilmez:

sizin için hayal tabi , bi araştır bakalım Çin ve İsrail cebeli tarık boğazına alternatif olsun ve ticaret kendilerine aksın diye yapmaya çalıştıkları yeni kanalı sizin vizyonunuz vatan hainliğinden öteye gidemez

yanıt194
yanıt133
erkan yüksel:

ANLAMADIGIM SEY..ISTANBUL ZATEN DOLU DEGILMI..ORAYA BIR SEYLER YAPIP INSAN DOLDURMANIN NE ANLAMI VAR..HEP KASAYI DOLDURMANIN PEŞİNDELER..KAFA OLMADIKTAN SONRA DOLMAZ O KASA..

347
174
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

İmamoğlu bu seçimi de kazansan var yaaa ejder meyvesi yiyen kişi kesin kalpten gider

306
185
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

ha ha ha gerçekten komikti. Bizde ruhuna Fatiha okuruz ne yapalım. ha ha ah

yanıt88
yanıt92
Selim Güler:

Erhan secimden sonra sen kalpten gitme.Murat kurum insallah fark atacak imamoglunun helvasi hazir zaten

yanıt218
yanıt228
F G:

hadi insallah ya istanbul tek umudumuz tek gururumuz kaptirmayin abi istanbulu bunlara yoksa gidisat cok kötü olcak

yanıt26
yanıt9
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title