Haberler

Herkes Toplu Taşıma Aracında Çalışamayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SESOB ile Sakarya Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan "Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi" protokolü kapsamında, verilecek eğitimlerden başarılı olamayan sürücüler, toplu taşıma araçlarında çalışamayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Sakarya Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan "Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi" protokolü kapsamında, verilecek eğitimlerden başarılı olamayan sürücüler, toplu taşıma araçlarında çalışamayacak.

SESOB tarafından hazırlanan çalışma kapsamında, toplu taşıma araçlarında çalışan sürücülerin belirlenen eğitim programlarına katılarak kaliteli hizmet vermesi sağlanacak. Düzenlenecek eğitim programında, il sınırları içinde faaliyet gösteren tüm ticari taksi, taksi dolmuş, minibüs, umumi servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücüleri ile toplu taşıma araçlarında çalışmak isteyenler eğitim alacak.

Zorunlu hale geterilen eğitim programı çerçevesinde, seyir halinde davranışlar, zaman oryantasyonu, kent içi ulaşımda iletişim becerileri, engelleri ve çözüm yolları, halkla ilişkiler, turizm ve çevre, İlk yardım ve acil kurtarma, kent içi trafiği ve sürüş güvenliği tekniği, ekonomik sürüş teknikleri konularında eğitimden geçirilecek olan sürücü adayları, eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınavlardan başarılı olan sürücü adaylarına "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası" verilecek.

Toplamda 3 gün sürecek eğitimlerde başarı sertifikasını almaya hak kazanan sürücüler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce verilen "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı"na sahip olacak.

Sürücülerin almaya hak kazandıkları "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı" trafikte üç yıl geçerli olacak ve bu kartı olmayan sürücüler toplu taşıma araçlarında şoför olarak çalışamayacak. Kart sahibi olmadan bu tür araçlarda çalışacak olan sürücüler hakkında da yasal işlem yapılacak. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title