Haberler

Hazal Özkan Art Galeri ilk sergisiyle sanatseverlerle buluştu

Güncelleme:

Sanat için yeni bir yaşam alanı sunmayı amaçlayan Hazal Özkan Art Galeri, ilk karma sergisi "Bilinmeze Doğru" ile Maçka'da kapılarını açtı.

Sanat için yeni bir yaşam alanı sunmayı amaçlayan Hazal Özkan Art Galeri, ilk karma sergisi "Bilinmeze Doğru" ile Maçka'da kapılarını açtı.

Sanat tarihçi ve sanat danışmanı Hazal Özkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, Barış Tansever, Tuncay Aşçı, Meral Kozakçıoğlu gibi iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Haluk Akakçe küratörlüğünde düzenlenen sergide ise Lal Batman, Ali Emir Tapan, Dilan Gerede Erkaya ve Haluk Akakçe'nin eserleri yer alıyor.

Hazal Özkan, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Sanatın kalbi İstanbul'da sanatın bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk. Sanatın özgürce ifade edilebildiği, sergilenebildiği, koleksiyoner ve izleyiciyle buluşacağı, sanata ilgi duyan herkesin parçası olabileceği bir alan burası. Yaşayan, dinleyen, aktaran, sade, modern, cesur ve evrensel. Tüm dünyaya açılan bir kapı aynı zamanda. Türkiye'de çok yetenekli ve değerli sanatçılarımız var. Türk sanatçıların eserlerinin evrensel sanat pazarlarında ve koleksiyonlarda yer alması çok önemli. ABD, İngiltere ve Mısır başta olmak üzere uluslararası bağlantılar ve işbirlikleri ile sanatçılarımızın eserlerini uzun bir yolculuğa çıkarma arzusundayız."

Genç sanatçıların ve koleksiyonerlerin desteklenmesini de misyon edindiğini belirten Özkan, "Birçok genç sanatçının galerilere, müzelere, sergi alanlarına, pazarlama ve haber kanallarına erişimi çok kısıtlı. Koleksiyonlarda genç sanatçılara yeterince yer verilmiyor. Biz, koleksiyonerler ve genç sanatçılar arasındaki bağı kuvvetlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Serginin küratörü Haluk Akakçe ise sergi ile ilgili olarak, "İlk kez küratörlük yaptığım bu sergide göreceğiniz eserler yansıttıkları anı değil, o andan bir önceki ve bir sonraki anları yansıtan ve cevabını seyircinin hayal gücüne bırakan eserler. Sergide yer alan genç sanatçılarımız bireysel bakış açılarını soyut, figüratif bir anlayışla izleyiciye sunuyorlar. Hiç kuşkusuz başarılarıyla ileride hepsinin adını çok sık duyacağız, hepsi çok değerli." dedi.

Aynı zamanda söyleşi ve workshopların düzenleneceği galeride, ilerleyen günlerde farklı kişisel ve karma sergiler açılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Dilan Gerede Erkaya Ali Emir Tapan İstanbul Batman Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title