Haberler

Haydarpaşa Garı İçin Eylem...

Hızlı tren Projesi nedeniyle kapatılan Haydarpaşa Garı'nın yeniden açılmasını isteyen Toplum, Kent ve Çevre Grubu Haydarpaşa Dayanışması üyeleri, Kadıköy'de yürüyüş düzenledi.

Hızlı tren Projesi nedeniyle kapatılan Haydarpaşa Garı'nın yeniden açılmasını isteyen Toplum, Kent ve Çevre Grubu Haydarpaşa Dayanışması üyeleri, Kadıköy'de yürüyüş düzenledi.

İskele Meydanı'nda toplanan ve Haydarpaşa Gar Binası önüne kadar yürüyen grup, Haydarpaşa gardır, gar kalacak sloganı attı. Ellerinde Boğaziçi Treni, Vangölü Ekspresi ve Fatih Ekspresi'ne ait levhaları da taşıyan grup üyeleri, Haydarpaşa Garı'ndan tren seferleri başlayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Haydarpaşa Garı Ayakkabı Kutusuna Sığmaz. Sıfırlayamazsınız yazılı bir de pankartı taşıyan grup üyeleri, Sirkeci Garı'nın da korunması için pankart açtı.

Yürüyüşün son bulduğu Haydarpaşa Gar Binası önünde, Haydarpaşa Dayanışması Grubu adına yapılan basın açıklamasında, İktidarın ve emrindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yağma kararlarını uygulamak için Haydarpaşa Garı alanına komşu parsellerde adım atma kurnazlığında olduğunun farkındayız. Bölgede bu amaçla İBB, İSPARK'a peşkeş çekilen hazine arazisinde yapılan otopark inşaatıyla, zemin kaymasına bağlı olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi binalarında gözle görülür hasara yol açmıştır. On yılı aşkın süredir Haydarpaşa Garı, kıyı ve liman bölgesini kapsayan kamusal alanı, değerleriyle birlikte savunma çabası içindeyiz. Aynı düşünce ve kararlılıkla, yağma karar ve uygulamalarına karşı meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmak için tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz denildi.

Grup, eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haydarpaşa Dayanışması Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title