Haberler

Hatip Dicle Tahliye Edildi

Güncelleme:

KCK ana davası kapsamında cezaevinde bulunan DEP Eski Milletvekili Hatip Dicle ve Hüsamettin Çiçek tahliye edildi.

"KCK ana davası" kapsamında tutuklu bulunan DEP eski Milletvekili Hatip Dicle ile Hüsamettin Çiçek mahkeme kararı ile tahliye oldu. Barış Ve Demokrasi Partisi'nden milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliği, kesinleşmiş cezası bulunduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

HABERİ PERVİN BULDAN DUYURDU

HDP Grup Başkanvekili Pervin buldan, "Hatip Dicle tahliye edildi." diye açıklama yaptı.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanlarından Mehmet Emin Aktar, Twitterhesabından yaptığı açıklamada, KCK ana davasından tutuklu Hatip Dicleve Hüsamettin Çiçek'in tahliye olduğunu bildirdi.

DİCLE'NİN AVUKATININ BAŞVURUSUNU MAHKEME BUGÜN DEĞERLENDİRDİ

Diyarbakır'da KCK ana davasında 2009 yılında tutuklanan Hatip Dicle'nin avukatı Ali Ekrem Atalay, dün müvekkillerinin tahliye edilmesi için Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Bugün başvuruyu değerlendiren mahkeme Hatip Dicle ile birlikte Hüsamettin Çiçek'in tahliye edilmesine karar verdi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulanan Dicle ve Çiçek, tahliye kararlarının cezaevine ulaşmasının ardından serbest bırakılacaklar. Dicle ve Çiçek'in tahliyesinin ardından KCK ana davasında tutuklu 33 sanık kaldı.

MAHKEME BAŞKANI DEĞİŞTİ

Dicle'nin avukatı Ali Ekrem Atalay kararla ilgili olarak, "Hatip Dicle'nin serbest kalması için önümüzde Anayasa Mahkemesi'nin kararının da aralarında olmak üzere bir sürü neden var. Ben, Hatip Dicle ile Çiçek'in avukatıyım. Müvekkillerim için bir hafta önce tahliye başvurusunda bulundum, ancak mahkeme reddetti. Dün yeniden mahkemeye başvurdum. Mahkemenin başkanı değiştiği için bugün yeni mahkeme başkanı başvurumu değerlendirmiş ve iki müvekkilim hakkında tahliye kararı verdi. Müvekkillerim 4 yıl 6 aydır cezaevindeler. Zaten aralık ayında cezaevinde 5 yılını dolduracaktı" dedi.

DİCLE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Barış ve Demokrasi Partisi Amed İl Binası tarafından yapılan açıklamada Dicle'nin yarın (29-06-2014) saat 13.00’te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Amed İl Binası’nda basın açıklaması yapacağı bildirildi.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞMÜŞTÜ

Hatip Dicle, 12 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde, Diyarbakır'dan ikinci kez milletvekili seçilmiş ancak Yüksek Seçim Kurulu, KCK tutuklusu Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmüştü. Kurul gerekçe olarak Anayasa'nın 76. maddesini göstermişti. Madde, örgüt suçundan 1 yıl ve daha fazla hapis cezası alanların milletvekili olamayacağını öngörüyor.

Hatip Dicle'nin 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezası, 22 Mart'ta, yani 12 Haziran seçimlerinden yaklaşık 3 ay önce kesinleşmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hatip Dicle Diyarbakır Ali Ekrem Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500

Yorumlar (74)

alp:

bi vatan haini daha

46
66
yanıtYanıtla
bende alp immnsnssh@hotmail.com:

welat parez, sen bölücü degilsin yani pkk li:)) bizim bölecek birseyimiz yok kemikde kalmadi size, telaslisiniz biliyoruz ama korkunun ecele faydasi yok...

yanıt0
yanıt0
Nahre:

Çok geçmiş olsun, gecikmiş bir tahliye idi.

43
40
yanıtYanıtla
TÜRKİYELİ:

Süppppppeeeerrrrrrr

37
31
yanıtYanıtla
aziz:

özgürlüğe hoş geldin hatip dicle..

39
21
yanıtYanıtla
MURAT TAŞ:

mecliste bulunan hiç bir milletvekili Hatip Dicle Kadar oy Almamış Alamaz da Çünkü O bir Halk Kahramanıdır,yaw anlayın artık azadiya te piroz be hewal Dicle

28
32
yanıtYanıtla
öğretmenlejyoner_09@hotmail.com:

yahu bu ülkede ekmek elden su gölden yaşıyosunuz?? daha neyi anlayalım... Savaş mi derdiniz? derdiniz ne ya? polis mi oluyorsun,öğretmen mi oluyorsun,avukat mı oluyorsun vs vs vs... derdiniz ne derdiniz ?

yanıt0
yanıt0
ali mert:

barış sürecine çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.

22
37
yanıtYanıtla
SERT56:

XER HATİ HEVAL DİCLE DERBAZİVİ PARLEMENTERIME KURDA

42
17
yanıtYanıtla
ZÜÜRTsaltuk-tayfun@hotmail.com:

senin kabahatinyok bunu yayınlayan yönetici işini yapmıyoki

yanıt0
yanıt0
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title