Haberler

Harem'in Gizemi Çözüldü

Güncelleme:

Osmanlı'daki Harem hayatının tüm detaylarını yüzlerce tarih ve sanat severle paylaşıldı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Doç. Dr. Deniz Esemenli ve Dr. Mehmet Kalpaklı, Osmanlı'daki Harem hayatının tüm detaylarını yüzlerce tarih ve sanat severle paylaştı.

BKG ve TAV Havalimanları'nın ana sponsorluğunda Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu' sergisinin açılışıyla başlanan seminerler dizisi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın semineri ile sonlandı.

Topkapı Sarayı Müzesi seminer salonunda üç ay boyunca gerçekleştirilen seminerleri, bine yakın tarih ve sanat sever izledi. Topkapı Sarayı'nın ziyaretçilere kapalı olduğu Salı günleri gerçekleştirilen seminerler sonrasında katılımcılara uzman rehberler eşliğinde hem Harem Bölümü hem de Harem Sergisi gezilme fırsatı da sunuldu.

Bilintur Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik seminerlere olan ilgiden çok memnun olduklarını ve serginin yanı sıra düzenlenen seminer dizisinin Harem yaşamının anlaşılmasına destek olduğunu belirtti. Hallik, kültürel mirasımızın korunmasına, en önemlisi de yaşatılmasına destek olmak için bu tarz çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Seminerler kapsamında "Harem Yaşamı ve Tarihçesi" Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İhtişam ve Zarafet: Harem'de Giyim Kuşam" Prof. Dr. Nurhan Atasoy, "Harem ve Mücevher" Prof. Dr. Gül İrepoğlu, "Karmaşık Bir Bütünlüğün İfadesi Olarak Harem Mimarisi" Doç. Dr. Deniz Esemenli ve "Sarayın Bir Kültür Merkezi Olarak Harem" Dr. Mehmet Kalpaklı tarafından anlatıldı.

Ülkemizde ve dünyada Harem'in hiç bilinmeyen yönleriyle yansıtılmasını amaçlayan 'Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu' sergisi, 15 Ekim'e kadar Topkapı Sarayı'nın ikinci avlusundaki Has Ahırlar'da gezilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Deniz Esemenli Nurhan Atasoy İlber Ortaylı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title