Haberler

Hamileler Bebekleri İçin Yeniden Okul Yollarına Düştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Lütfi Civelek ile röportaj- Anne adaylarının ile röportajlar EDİRNE(AA) - Edirne'nin Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde açılan "Gebelik okulu" ile annelere sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeleri ve bebeklerini sağlıklı büyütmeleri için eğitimler veriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Lütfi Civelek ile röportaj- Anne adaylarının ile röportajlar EDİRNE(AA) - Edirne'nin Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde açılan "Gebelik okulu" ile annelere sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeleri ve bebeklerini sağlıklı büyütmeleri için eğitimler veriliyor.Hastanenin bir bölümünde oluşturulan gebelik okulunda anne adayları hamilelikten, lohusalığa, emzirmeden, bez değiştirmeye pek çok konuda doktor ve hemşirelerden 5 hafta boyunca eğitim alarak mezun oluyor.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Lütfi Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinde 2 buçuk ay önce açılan gebelik okuluna yoğun ilgi olduğunu söyledi.Amaçlarının sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu anlatan Civelek, "Gebelik okulundaki eğitimlerimiz Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği konularda 5 hafta süren eğitimler veriyoruz. Değişik başlıkları var, gebelik ve beslenme, doğum ve nefes egzersizleri, emzirme, bebek bakımı, lohusalık ve aile planlaması konuları işleniyor. Gebelik okullarının amacı bilinçli ve sağlıklı bir gebelik yaşanması, gebelikte oluşan fizyolojik değişimleri anlatırken, patolojik olarak da karşılarına çıkabilecek sorunların farkında olmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.Eğitimlerin bebek ölümlerinin aşağı çekilmesine de katkısı olacağını vurgulayan Civelek, "Bu okullarda verdiğimiz eğitimlerle bebek ölüm oranlarını da düşürmeye çalışıyoruz. Bugün Türkiye'de binde 11 gibi bir bebek ölüm oranı var, henüz Avrupa'ya göre yukardayız amacımız onlara ulaşmak bu eğitimleri vermek zorundayız. Amacımız sağlıklı bireyler yetiştirmek" dedi.Civelek, toplumda var olan doğum korkusunu maketlerle anlatarak doğurma fobisini de kırmaya çalıştıklarını kaydetti.Anne adayları da aldıkları eğitimin çok yararlı olduğunu ifade ederek, okul sayesinde pek çok korkuyu yendiklerini ve bir çok yanlış bilgiyi düzeltme imkanına eriştiklerini ifade ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Uzunköprü Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title