Haberler

Halkların Demokratik Kongresi 3. Genel Kurulu

İstanbul Bağımsız Milletvekili Önder: "Ne yapacaksak birlikte yapacağız. Bu pratiği göstereceğimiz ilk alan yerel seçimlerdir"

Halkların Demokratik Kongresi 3. Genel Kurulu yapıldı.

Divan'ın belirlenmesinin ardından Divan başkanlığına seçilen Gencay Gürsoy, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, sadece Türkiye için değil bölge için de çok büyük anlamlar ifade eden bir genel kurulu başlattıklarını söyledi.

İki yıl içinde zor günler geçirdiklerini, zaman zaman yetersizlikler yaşadıklarını ifade eden Gürsoy, başlangıçta düşündükleri resimden uzak olduklarını, yeteri kadar kapsayıcı bir yapıya kavuşamadıklarını dile getirdi.

Siyasi faaliyet raporu ve çalışma raporunun görüşülmesi sırasında söz alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Halkların Demokratik Kongresi'ni değerlendirmek için kamuoyunda bu fikriyatın oluşmasını hangi kesimlerin tepkiyle karşıladığına ve hangi kesimlerde coşku yarattığına bakmak gerektiğini belirtti.

Bu düşüncenin, emekten, özgürlükten, demokrasiden yana, eşitliği adaleti savunan kim varsa onlarda yüksek bir heyecan doğurduğunu ifade eden Önder, bunun dışındaki kesimlerin bu oluşumu itibarsızlaştırmak, değersizleştirmek gibi bir tutum içine girdiklerini kaydetti.

Oluşumun bileşenlerine bakıldığında Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiğini söyleyen Önder, "BDP blok çalışmalarını yürütürken 'bu seçim işbirliği değildir, stratejik işbirliğidir' dedik. Bu sözü yerine getirmemizin adıdır HDK, bunun özgünlüğünün sonucudur HDP. Bileşenlerin hepsi kendi özgünlüğünü koruyarak bir araya gelinebileceğini, bireysel temsiller de dahil olmak üzere herkesin kendini ifade edebilceceği bir alan tesis edilebileceğini gösterdi. Ne yapacaksak birlikte yapacağız. Bu pratiği göstereceğimiz ilk alan yerel seçimlerdir" dedi.

Kongreye, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Gencay Gürsoy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title