Haberler

Halkın Portakalı Film Atölyesi'nde Sertifika Töreni

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 5.Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi'nde...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 5.Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi'nde eğitimler sona erdi. Eğitime katılan 185 kişi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Antalya'nın farklı bölgelerinden farklı meslek, yaş ve sosyal gruplardan kişilerin yer aldığı projeye bu yıl ilçelerden de katılımlar oldu. Üç hafta süren eğitimlerde katılımcılara senaryo, kurgu, ses ve görüntü, film yapımı, sinematografik anlatım, müzik ve oyunculuk dallarında ders verildi.

Düzenlenen törende konuşma yapan AKSAV Başkanı Adem Akyürek, "Üç haftalık eğitimlerini tamamlayan 185 kişilik ekibimiz 15 gruba ayrıldı.Yarından itibaren de alanda film çekmeye başlayacaklar. Bugüne kadar toplamda 43 film ve 800 kişinin eğitildiği bir film festivali.İçinden birçoğu ulusalda film çekimlerine başladı. Altın Portakal Film Festivali'nden gururluyuz. Altın Portakal'ı halkın portakalı yapma başarısını gösterdiğimiz için mutluyuz. Kent artık sinemayı doya doya yaşıyor. Antalya artık sinemacıların çıktığı, yönetmenlerin çıktığı günler yakın" dedi.

Çekimleri tamamlanan ve festival programı kapsamında gösterime giren filmler Halkın Portakalı ödülü için yarışacak. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 15 bin, ikinci filme 10 bin, üçüncü gelen filme 5 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL parasal ödül verilecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title