Haberler

Hakkari'de 'Kutlu Doğum' Etkinliği

Hakkari'de, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ile Demokratik İslam Kongresi (DİK) tarafından 'Kutlu Doğum' etkinliği yapıldı.

Hakkari'de, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ile Demokratik İslam Kongresi (DİK) tarafından 'Kutlu Doğum' etkinliği yapıldı.

Bir halı sahada düzenlenen etkinliğe, Van'ın Erciş İlçesi Belediye Başkanı Diba Keskin konuşmacı olarak katıldı. Ekinliğe katılan kadın ile erkekler ayrı yerlere oturdu. Kuran okunması ile başlayan programda sık sık tekbir getirildi. Programda konuşan Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, Hz. Muhammed'in örnek kişiliğini anlattı. IŞİD'in dini ve Hz. Muhammed'in adını kullanarak cihat için savaştığını öne sürdüğünü belirten Keskin, şöyle dedi:

"Bu terör örgütü çetesi İslam için savaştığını söylüyor. Peygmaber efendimiz döneminde Müslümanlar cihada giderken, peygamber efendimiz onlara, 'Siz bir tarlanın yanında geçerken zarar vermeyin. Eğer siz çok açsanız yiyebildiğiniz kadar kendiniz için alın ama gerisine zarar vermeyin' diyor. Müslümanlar savaşırken kimsenin malını, mülkünü talan etmiyorlardı. IŞİD terör örgütü Kürtler'in yaşadığı kentleri tarumar etti. İnsanları yuvasından etti. Dini ne olursa olsun binlerce kadını rehin alıp cariye olarak satıyor. İşte bundan dolayı Kuran-ı Kerim'i okuyup, Peygamber efendimizi anlamamız ve bunu herkese anlatmamız gerekir. IŞİD terör örgütüne karşı, müslaman olarak dinimizi ve Peygamberimizi anlamamız ve okumamız gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından Kürtçe mevlit okutulup ikramlar yapıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diba Keskin Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title